Lag som Karlskoga tar död på hockeyintresset

Lag som Karlskoga tar död på hockeyintresset. Som tur var lyckades Björklöven för en gångs skull med att vända matchen efter mycket kamp och go de sista 10 minuterna. Karlskoga är det gnälligaste och otrevligaste laget i hela serien. Det är ett fruktansvärt snack efter varje avblåsning och tjat mot domaren och linjemännen och tyvärr så tar domaren intryck.

Domaren tappade all fattning efter att en spelare Fredrik Höggren från Karlskoga gjorde en ful knätackling som resulterade i att Björklöven blev en man kort. Det minsta straffet för spelaren som tacklade skulle ha varit 2+2 men 5 minuter hade varit det riktiga. Domaren var allt annat än bra och det verkar som om han inte tordes döma mot Karlskogalaget. Berglund han får fortsätta med sitt fula spel utan att åka ut.

Som tur spelas matchen in och nu fick han med den fula tacklingen Fredrik Höggren en dom i efterhand. Själv gör han som Karlskoga alltid gör klagar på detta domslut. Det här visar också att domaren gjorde fel men han tordes kanske inte annat mot gnällspikarna

Efter match mellan IF Björklöven  BIK Karlskoga, HockeyAllsvenskan, den 4 februari 2016 åläggs Fredrik Höggren, BIK Karlskoga, följande straff för knätackling (kneeing):
1. Avstängning fr.o.m. den 5 februari 2016 t.o.m. den 18 februari 2016. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
2. Böter om 3 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.
Avstängningen bedöms motsvara 4 matcher, varav 1 match omvandlas till böter.

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan som skett i efterhand, ett yttrande från Fredrik Höggren samt en filmsekvens från händelsen.
Anmälan: Björklövens Brock Trotter driver pucken i egen zon upp mot blålinjen. BIK Karlskogas Fredrik Höggren åker mot Trotter i hög fart med utsträckt ben och delar ut en tackling. På isen dömer vi ut mindre straffet kneeing. När vi i efterhand har möjlighet att granska tacklingen gör vi bedömningen att tacklingen är våldsam och tacklingen utgör en hög skaderisk och att den därför bör efteranmälas. Trotter blev inte skadad av tacklingen och han spelade vidare i matchen.

Här är domen
Fredrik Höggren har uppgett i huvudsak följande: Jag tycker att det är en regelrätt tackling. ( min kommentar på detta är att de själva aldrig inser att de gör ett fel, de gnäller på allt och på alla ) Och efter att jag nu på morgonen sett videobilder av den så håller jag fast vid det. Jag tycker att jag står med bredställda ben tidigt och att jag inte rör mig i sidled vid tacklingstillfället. Det som träffar Björklövenspelaren är min höft och överkropp. ((Min kommentar samma som förra) Jag är säker på att om det hade funnits reprisbilder från sidan så hade man sett att jag inte har kontakt med hans knä.(Jag satt från andra sidan och även här har han fel) Min mening är att göra en regelrätt open icetackling. I det efterföljande snacket säger även den berörda Björklövenspelaren till mina lagkamrater att det är en bra tackling. Han blir inte heller skadad utan spelar bytet efter.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Genom att skjuta ut sitt vänstra ben i riktning mot motspelaren och med benet tackla denne har Fredrik Höggren gjort sig skyldig till en otillåten knätackling. Att Fredrik Höggren även träffar motspelaren med höften medför ingen annan bedömning. Tacklingen är vårdslös och medför stor risk för skada och ska därför föranleda en avstängning. Nämnden finner att avstängningens längd ska bestämmas till fyra matchers avstängning. En av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. HockeyAllsvenskan. ( Det är en bra bedömning som borde en domare ha sett och gett 5 m och matchstraff)

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 p RF:s stadgar, utvisning enligt regel 153. 

Att Karlskoga spelar det här spelet är ingen nyhet utan de har varit lika otrevliga mot domare och motspelare hur länge som helst även sedan laget hette Bofors. Det är svagt att domarna inte törs göra något åt detta för det sker inte enbart mot Björklöven utan mot alla lag och domare. Sådana lag och sånt beteende är till stor ska för svensk ishockey. Ytterligare en match där straffet är för lite för i detta fall Karlskoga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.