Mycket bra sammanfattning i ledarsvepet

Mycket bra sammanfattning i ledarsvepet. Omni har fått mycket beröm för sin nyhetsapp som är hämtad från olika media. Idag tycker jag att deras Ledarsvep var alldeles utmärkt och jag citerar. Den här gången är det främst från liberala ledarsidor men till stor del har de prickat rätt. Så här står det i Omni.

Dagens Nyheters ledarsida skriver att det måste bli regeringen som städar upp  efter KI-skandalen. ”Mycket av fakta ligger redan på bordet, men ansvarig minister Helene Hellmark Knutsson (S) behöver se till att alla frågor efter skandalen får fullständiga svar och att övertrampen aldrig upprepas. Hittills har hon frånsvurit sig ansvar , skriver tidningen.

De lyfter också kritiken, som presenterades på DN Debatt i går, som riktades mot den tidigare alliansregeringen och dåvarande forskningsminister Lars Leijonborg (L).
Leijonborg, som nu är styrelseordförande för KI, har kanske en dubbel skuld. Hans idéer om högskolestyrning har bidragit till att göra rektorn enväldig, sannolikt också till att odla en genikult inom universitetsvärlden , skriver DN.

Expressens ledarsida tar upp ministrarnas omskrivna lägenhetsaffärer  nu senast för försvarsminister Peter Hultqvist  och skriver att det i verkligheten ingen finns någon motsättning mellan att verka för att bostadsmarknaden reformeras i grunden och att i det korta perspektivet se till att utomsocknes som kallas till Stockholm för statsrådstjänst snabbt kan få ett övernattningsrum .
Slut från hela citatet.

Tanken på vad som hänt på KI delar jag till ett hundra procent att det måste städas upp ordentligt men det räcker nog inte bara med en städning och att man lovar att det aldrig upprepas. Alliansregeringens så kallade högskolereform måste göras om.

När det gäller bostadssituationen i Stockholm beror även den bristen på alliansens politik då man sålde ut i stora delar av hyresrätterna som ombildades till bostadsrätter som dessutom är en del i det skuldberg som finns. Jag tycker staten borde göra samma sak för statsråden och det är att se till att dessa har en bostad. Det är helt fel att de ska vara ute och agera på en sjuk bostadsmarknad. Märkligt att man har regler om en bostadsförmedling. Den är länge sedan vi avskaffade och det blev inte sämre.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.