Jag tror Göra Persson är rätt ute

Jag tror Göra Persson är rätt ute. Redan i söndags när han ringde och gratulerade på min 70 årsdag vilket jag blev mycket glad men även förvånad att har ringde. Självklart pratade vi lite politik och då berättade han vad som stod i Dagens Industri att han tyckte det finns mycket viktigare saker att satsa resurser på än snabbtåg. Han sa även till mig just detta om bostadskrisen var viktigare att ta tag i än höghastighetståg. Ni blir säkert inte förvånad över att jag höll med honom. Till mig sa han även att satsas det så mycket på persontransporter så ska pengarna tas någonstans och att det finns risker att Norrland och underhållet får stryka på foten eftersom järnvägen fungerar inte idag.

Så här står det i DI
Förre statsministern Göran Persson (S)
tycker att regeringen borde försöka
lösa bostadskrisen i stället för att
bygga höghastighetsjärnväg från
Stockholm till Göteborg och Malmö.
-Man måste förstå att resurserna är
begränsade och orka ställa sig frågan
vad som är viktigast. Är det verkligen
att bygga ett nytt järnvägsspår genom
Småland för 250 miljarder, frågar sig Göran Persson i Dagens industri.

Enligt Göran Persson måste det byggas bostäder i Sverige i en omfattning som inte har skett sedan 1960-talet. Och råder väl ingen som helst tvekan att i det fallet har han helt rätt och jag upprepar att jag tror att det bästa finansieringen är att lägga en moms som är låg på hyran så att man får ner kapitalkostnaderna då man slipper låna till momsen.

En kommentar

  1. Torbjörn Eriksson

    Ja, men mp är största problemet nu. Hur kunde Löfven utse detta ytterst extrema parti till ” naturlig samarbetspartner”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>