Världen är full av skattefusk och inget görs

Världen är full av skattefusk och inget görs. Jag lägger här in en artikel från nyhetssajten Omni

Mängden kapital som rör sig från tillväxtmarknader som Kina och Ryssland till skatteparadis ökar kraftigt, enligt en rapport som är resultatet av ett 18 månader långt projekt. Totalt handlar det om nära 100 biljoner kronor som gömts undan. Slutsatserna ger precis som Panamadokumenten en inblick i den systematiska och globala skatteflykten, skriver The Guardian.

James S Henry, en professor på Columbia University som arbetat med studien, liknar personerna bakom flykten med den kända scenen från restaurangen i Star Wars.
 Du har skattesmitarna i ena hörnet, vapenhandlarna i det andra hörnet och kleptokraterna i ett tredje. Sen finns de som använder skatteparadis för penningtvätt eller bedrägeri, säger han.
Slut Omni

Undra på att välfärden får sig knäck när man på detta sätt gör allt som går för att göda de allra rikaste. Det finns en stark trend i Sverige och i världen att de rikare blir rikare och de fattiga fattigare. Den högerledda alliansens skattepolitik visade just på detta. Många fick skattesänkningar större än lönen för en lågavlönad och nu vill man sänka ingångslönerna för de som har lägst lön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.