Mobiltelefoner är en säkerhetsrisk

Mobiltelefoner är en säkerhetsrisk. De ligger bakom många fall av trafikolyckor. Det här visar statistik från Transportstyrelsen. På tio år har minst 650 fotgängare och cyklister skadats så allvarligt att de behövt akutsjukvård på grund av att de använt mobiltelefoner.

Oavsett var man befinner sig ser man att folk är mer koncentrerad på telefon än trafiken i den miljö man befinner sig. Det vanligaste och mest allvarliga är att de blir påkörda av motorfordon. Men man ska inte skylla allt på motorfordonsförare för det är nästan lika vanligt är att de går in i stolpar, men då blir skadorna inte lika allvarliga, sa Tomas Fredlund som är analytiker vid Transportstyrelsen.

Umeå drev förra året en kampanj som hette Kollvisionen eller något liknande som jag deltog i som en känd Umeåbo. Jag kände en oro när vi var ute med filmteam för inslag i kampanjen. Man var lite dålig på att respektera de regler som gäller för cyklande. Kungsgatan körde man igen i fullfart trots förbud. Vid svingen såg det även farligt ut där man cyklade på fel sida i full fart och med hörlurar i öronen så att höra något var otänkbart. Jag fattar att folk själva inte inser att deras sätt att befinna sig i trafikmiljöer kan skada dem själva vilket finns klara belägg för i olyksstatistiken.

Du som läser bloggen hinner spela V 64 i kväll på Umåker du har en knapp timme på dig.

Björklöven bygger ett lag för framtiden och jag hoppas att spelarna gör en bra uppbyggnadsträning så de inte skadar sig så lätt. Jag tycker det ser spännande ut med flera hemvändare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.