UIK ordförande utan klara besked

UIK ordförande utan klara besked. Ja inte blev något klarlagt när UIK,s ordförande skulle ge klara besked. Snarare bekräftades allt jag skrev i min blogg om att jag trodde UiK,s tid i allsvenskan skulle vara över.

Det är helt klart att i ett svårt läge behövs kommunikation och den beskrivning han gav i VK är väl inte att kommunicera med varken tränare eller spelare. I VK säger han idag att det inte var av ekonomiska skäl utan att man hade olika uppfattning i truppen. Hans kommentar i text tv har en annan vinkling att två spelare skulle ha lämnat truppen som gjorde att man agerade och att man ville ha unga spelare.

Det här visar på att man inte klarar av att leda föreningen. Man ska ju bygga lag av den trupp man har och inte bygger man lag genom att kicka tränarna och det syns tydligt och klart att när minst sju spelare säger att tveksamma att fortsätta så är det sju A-lagspelare och skulle tro att det är fler som är tveksamma men har inte modet att säga något när ett sånt klimat råder.

Det måste väl för helsike var de sportsligt ansvariga som bestämmer spelet och inte styrelserummet eller folk på läktaren som gör det. Nu är jag ännu mer säker på att styrelsen inte klarat av rollfördelningen i klubben och saknar kunskap hur man kommunicerar känsliga saker, men mail och sms duger inte utan man måste samtala med varandra.

2 kommentarer

  1. André

    Hej Lennart.

    Jag tycker det vore jättekul att lite mer i detalj få läsa din vision om hur det borde se ut.
    Mest för att jag kommer att lära mig massvis samt att någon kanske lär sig något.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det har jag beskrivit i de två bloggar som jag lagt ut i detta. Men skador som skett på förtroendet är svårt att reparera till exempel hos sponsorer. Minns jag rätt så var förutsättningarna för lån från kommunen att även privata företag gick in

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.