Kommer Nato att bestå om Trump vinner

Kommer Nato att bestå om Trump vinner. Det kommer saker ur hans mun hela tiden och kommer han att bli president blir det säkert en osäkrare värd och Ryssland och Putin måste jubla i smyg för stämmer det vad han sa igår. I en intervju i New York Times sa han att det är inte säkert att USA skulle ge militärt stöd om Ryssland skulle attackera något av Natoländerna i Baltikum. så är det inte säkert att USA skulle ge militärt stöd. På en fråga om vad Trump skulle göra om Ryssland attackerade något av länderna i Baltikum svarar han att han först skulle överväga om de länderna uppfyllt sina åtaganden  mot USA.

Men de uppfyller sina åtaganden mot oss, då är svaret ja.
Han säger också att han inte skulle sätta press på Turkiet och andra auktoritära allierade om att inte slå ner på sina politiska motståndare eller begränsa medborgerliga rättigheter. USA måste, städa upp sin egen röra  först. ”Vi har inte rätt att tala om för andra vad de ska göra, säger han”

Det sista må så vara för USA har ju varit inblandad i många aktioner runt om i världen. Av hans uttalanden framgår inte hur han tänker om det är FN som beslutar om en militär aktion eller om de kommer att nyttja vetot. Det sas inget heller om han tänker fortsätta kampen mot terrorismen i form av IS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.