Ouppklarade avvisningar tror man öka

Ouppklarade avvisningar tror man öka. Personer som lever i Sverige utan tillstånd kommer att öka kraftigt I fem år. Enligt SVT så riskerar 40.000 avvisningsärenden att förbli ouppklarade fram till och med 2020. Så kan det inte få fortsätta. Migrationsverket beräknar i sin prognos att ca 148.000 personer kommer att få avslag på sina asylansökningar fram till och med 2020 Ungefär hälften lämnar landet frivilligt medan ett antal ärenden avskrivs av olika skäl. Resten ca 63.000 ärenden, överlämnas till polisen för avvisning.

Polisen säger att man brukar klara av ungefär en tredjedel av ärendena och det skulle innebära att man
40.000 ouppklarade ärenden t.o.m. 2020. Enligt gränspolischefen Patrik Engström väntas dock andelen
uppklarade ärenden öka framledes.

Anders Ygeman (S) är inte nöjd med att så många ärenden förutspås bli ouppklarade. Det riskerar att få allvarliga konsekvenser. För den enskilde som får ett dåligt liv i skuggan av det svenska rättssamhället men också för det svenska samhället med risker för svartjobb och kriminalitet, säger han. Jag delar hans uppfattning till fullo

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>