Tillsammans är vi starka sa Clinton

Tillsammans är vi starka sa Clinton. I går höll hon sitt linjetal samtidigt som hon självklart accepterade att bli demokraternas presidentkandidat och att därmed få styra USA. Det har skrivits många rader om talet och dess innehåll men jag tycker Nyhetssajten Omni hade en bra sammanfattning och nedan lägger jag ut den i dess helhet. Så här skriver man och det är läsvärt

Hillary Clinton talade om ”avgörandets stund  för USA i sitt tal under Demokraternas konvent i natt. Hon accepterade också partiets nominering till presidentposten. ”Det är med ödmjukhet och beslutsamhet och gränslös tillförsikt som jag accepterar partiets nominering till presidentkandidat för USA”. Under det en timme långa talet gick hon flera gånger hårt åt Republikanernas Donald Trump.

”Vi kommer inte att bygga en mur, l stället ska vi bygga en ekonomi där alla som vill ha ett jobb ska kunna få ett”. Clinton gick också in på hur terrorgruppen IS ska övervinnas. Hon sa att det inte kommer att vara enkelt eller gå fort, men att det ska göras.
”Tror ni att Donald Trump har temperamentet att vara vår nya överbefälhavare? Han kan inte ens hantera en presidentkampanj!”

”En man som man kan reta upp med en tweet är inte en man det går att lita på med kärnvapen” Clinton avslutade talet med att prata om rättigheter för alla grupper. ”Vi har börjat ett nytt kapitel i kväll (…) låt oss bli starkare tillsammans. Låt oss se framåt med tillit. Och när vi gör det kommer USA att bli starkare än någonsin” Slut på citatet från Omnis artikel.

Nog låter det mer förtroendefullt för världen och för USA om hon skulle bli president. Hon gjorde inte som Trump att uppmana Ryssarna att hacka sig in i hans dator vilket jag tycker var ett riktigt stort övergrepp av en presidentkandidat. Nu börjar valrörelsen och med all säkerhet kommer Trump med att prata lite om den politik han vill föra utan syssla med smutskastning. Jag tror att han som person och även republikanerna i stort har svårt att se en kvinnlig president i USA.

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Om du läst Donald´s tweet så var det ingen uppmaning, däremot en bra rubrik för vissa media och Demokraterna.

  2. Gunnar Karlsson

    Jaha så det handlar om personval i USA. Något politiskt program att tala om tycks inte finnas. ”Starkare än nånsin” sägs det. Men hur? Bara tomma ord så här långt. Varför granskas inte USA på djupet? Rasismen frodas , arbetslösheten och kriminaliteten är i topp. Så har det varit och kommer att förbli även om Hillary säger nåt annat.Blir någon skillnad på Trumpland eller Clintonland?Fan tro’t.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>