Mulla i 60 års åldern har gift sig med 6åring

Mulla i 60 års åldern har gift sig med 6åring. En mulla är en molla, (persiska/urdu EDD’ mulla, förvanskad uttalsform av arabiskans maula, herre) är en skriftlärd islamisk ledare, teolog och jurist i en person som har studerat Koranen, hadith-traditionerna och den islamiska rättsvetenskapen (fiqh) och som anses vara expert i religiösa angelägenheter.

Nu har en mulla i 60-årsåldern gripits sedan han gift sig med en sexårig flicka. Det uppger myndigheter i afghanska Ghorprovinsen på fredagen, enligt AFP. Mullan säger själv att föräldrarna gett honom flickan som en religiös offergåva . Den chockade flickans familj tillbakavisar påståendet och säger att sexåringen kidnappades från den västliga Heratprovinsen nära Iran.

 Den här flickan säger ingenting, förutom att hon repeterar en enda sak:
Jag är rädd för den här mannen , säger Masoom Anwari vid Ghorprovinsens myndighet för kvinnofrågor, enligt AFP. Man kan inte bli annat är förvånad, förbannad när Mullor beter sig på det sättet då de är andliga ledare för Islam som beskrivits i inledningen av denna blogg. Det finns inte ord för detta och det skapar en västlig fientlighet för islam som religös grupp eller samfund

2 kommentarer

  1. Bengt Svensson

    Bra att du tar upp detta, jag tycker det är dags för Sverige att sänka åldern för giftermål.
    Vi måste inse att andra kulturer har andra traditioner än våra och då får inte våra lagar stå i vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>