Självmordsbombare i Ansbach

Självmordsbombare i Ansbach. Man har inte funnit motiven bakom dådet vid restaurangen i närheten av en musikfestival i tyska Ansbach. Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann har i ett uttalande sagt att gärningsmannen, är en 27-årig man från Syrien som för ett år sedan ska han fått avslag på sin asylansökan. Han har tidigare försökt att ta sitt liv men att det är oklart om han enbart ville begå självmord eller döda andra när han sprängde sig själv i går.

Enligt ett uttalande från det tyska inrikesministeriet skulle mannen utvisas till Bulgarien. Polisen uppger att det inte går att utesluta att mannen var en extremist men än så länge finns heller inga bevis för att det skulle vara fallet. Mannen hade även en historia av psykiska problem, enligt AFP.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>