Väljarna emot vinster i välfärden

Väljarna emot vinster i välfärden. Det är 57% som är emot vinster i välfärden enligt Ekot. Det är SOM-institutet som gjort mätningen. Den gjordes 2015 och har presenterats senare. Liberalerna är det enda borgerliga partiet där fler tycker att det är ett dåligt förslag än ett bra förslag. Jämfört med tidigare år så gick motståndet mot vinster i välfärden totalt sett ner något mellan 2013 och 2014, från knappt 70 till nästan 60 procent.

Det är inte förvånande att folk ogillar vinster i välfärden när man ser att pengarna räcker inte till för sjukvärden omsorgen och skolan. Är det en majoritet i Liberalerna som bestämmer partiets politik eller är det Björklund. Jag konstaterar att väljarnas förtroende för Liberalerna minskat sedan den socialliberala poltiken försvunnit från liberalerna och namnbytet. Namnet Folkpartist har haft betydelse för partiet och man har vetat dess betydelse och innehåll. Nu vill hela alliansen kallas liberaler och är det så gör allt till ett parti

En kommentar

 1. Bertil

  Jag tycker de som drabbas av sjukdom , arbetslöshet istället borde erhålla mera vinster,
  Under borgarnas tid mellan 2006-2014 så var det inte precis Vinster i Välfärden dessa
  fick nåt av. Utan tvärtom. Man fick förlust efter förlust och hur mycket det slutligen blev
  vet jag faktiskt inte, Men högre skatt lägre ersättningar utförsäkringar och fastlåsningseffekter i FAS-3 är väl en del av förlusterna.

  Det är dags vinster i Välfärden går till de med behov! Sjuka, som blivit utblottade för att välbeställda skulle erhålla både bidrag och enorma skattesänkningar. Arbetslösa som fått avstå av sin A-kassa för att anordnare skulle bli miljonärer i vissa fall på att kort sagt inget göra utan enbart förvara folk.

  Så tänket om Vinster måste ändras. Det måste bli mer lönsamt vara både sjuk och arbetslös.
  Dessa gör enorma insatser för att hålla nere inflation, ränta och bidrar till att folk är rädda för att hamna i samma situation som de.
  Detta bör belönas med högre vinsttilldelning i deras plånböcker genom en bättre A-kassa, sjukförsäkring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>