Presidentvalet i USA en såpa

Presidentvalet i USA en såpa. I vilket fall som helst så handlat valkampanjen om lite politik och mest om smutskastning och Trump står för det mesta. Nu håller De som ger bidrag på att tröttna och vänder Trump ryggen

Ett antal inflytelserika republikanska
bidragsgivare uppmanar nu partiet att helt bryta med Donald Trump efter sexanklagelserna. Gruppen, som under årens lopp donerat
miljontals dollar till partiet, fruktar att anklagelserna riskerar att permanent skada partiets image. Någon gång måste du se dig själv i spegeln och erkänna att du inte kan rättfärdiga stödet till Trump inför dina barn – framförallt inte inför dina döttrar, säger David Humphries, som bidragit med över 2,5 milj dollar.

Det kommer nya sexanklagelser mot Trump hela tiden. Två kvinnor anklagar honom för sexuella närmanden. Kristina Anderson har berättat för Washington Post hur hon stod och samtalade med bekanta på en nattklubb på 90-talet när Trump placerade sin hand under hennes kjol och rörde vid hennes trosor och underliv. Stämmer uppgifterna handlar det om en brottslig handling.

Den andra kvinnan, deltagare i tvserien The Apprectice, uppger att hon ska ha utsatts för flera sexuella
närmanden av Trump, skriver Reuters. Trump han nekar har tillbakavisat alla anklagelser, trots att det finns inspelat.

Nu har Obama tagit till orda och han tycker att mycket står på spel. Själva demokratin står på spel, varnade han i en attack mot Donald Trump på ett möte för Hillary Clinton i Ohio i dag. I ett tal i Cleveland hetsade presidenten mot Trump som en blivande diktator. -Alla framsteg vi gjort under de senaste åtta åren står på spel. Även demokratin själv, sade han. Obama raljerade även över att republikanska kongresspolitiker stillatigande låtit Trump göra sina ”galna utspel” för att inte reta upp väljare. -Detta tillät Trump att plötsligt dyka upp.

Nu är det Hillary Clintons tur att bli
ifrågasatt i det som kallats den smutsigaste presidentvalskampanjen hittills. Wikileaks har släppt hemliga dokument som bland annat visar hur Hillary Clintons kampanjstab utövade påtryckningar för att senarelägga primärvalet i Illinois.

Målsättningen var att göra det svårare för de mer moderata republikanerna att bli nominerade och därmed öka chanserna för en demokratisk valseger längre fram, skriver bland andra cbsnews.

Clintons glömmer inte bort vad deras vänner gjort för dem” stod det bland annat i meddelandet. Försöket lyckades inte och valet hölls på ordinarie dag. Andra dokument avslöjar hur Clintons stab på förhand kunde skaffa sig kännedom om en fråga som skulle komma upp under en primärvalsdebatt. Mejlläckorna har skapat ett visst rabalder, men hittills har hennes stab svarat med beskyllningar och bland annat kallat Wikileaks för ”den ryska regeringens propagandaorgan”.

Allt detta visar på att USA inte mår bra. Mail och beskyllningar när man ska välja den viktiga posten som president och som ska leda landet i 5 år. Det finns inte en partiorganisation heller som tar ansvar för kandidaterna. Vi har ju sett hur kampanjerna för att bli gått till och de som slåss om posterna får tigga fram de pengar som behövs för kampanjerna. Tänk om en person som Trump skulle bli president då blev det säkert en värld präglad av oro

2 kommentarer

  1. Thove

    Det känns att ju längre kampanjerna håller på desto fler rena skräck-utalanden gör Trump. Han ska ju nu ”endast acceptera” valresultatet om det är till hans fördel, han ska stämma de kvinnor som stigit fram och lyft sexuella ofredanden från honom, han har även hotat Clinton. Det borde finnas en gräns när man inte längre är tillåten att ställa upp som presidentkandidat! Vem skulle du rösta på? Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-5334/om-du-fick-rosta-i-det-amerikanska-valet-vem-hade-

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja och han är en fara för reden i världen. Det är ju konstiga människor som kommit till makten tidigare som Hitler

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.