Vinproducenter fuskar med lagar/regler (rättad med Sydafrika)

Vinproducenter fuskar med lagar/regler. I går var det ett intressant program i uppdrag granskning av vinodlande ”godsägare” från Sydafrika. Tala om att flera av de som granskades betedde sig som riktiga svin mot sin personal som har lagligt stöd för minilöner och regler för arbetsmiljön både när det gifter som sprutades på druvorna och arbetstidsregler.

Systembolaget har en kod av vad man ska kräva med lagar om minilön och fackliga rättigheter. Det fanns en organisation som skulle se till att de koder som finns skulle följas. Det gjorde man inte och endera var de mutade och brydde sig inte om hur de anställda hade det och om de följde inte följde de lagar och regler som finns men inga straff mot de fuskande företagen.

Deras behandling av de anställda var fruktansvärda att, se programmet om det kommer i repris. De förföljde och kastade ut de som gick med i facket och fackliga ombud och ombudsmän stängde företaget ut. Hela reportaget visade för mig att det var stora vinproducenter som betedde sig svin.

Man måste från systembolaget ställa de lagliga kraven på vett och etikett slå till hårt mot alla fuskare. Egentligen skulle man inte köpa vin av de som betedde sig långt bortom alla regler som fanns på arbetsmarknaden. Det här tycker jag även visar på att alliansen de tänker helt fel med sin politik när det gäller en ny lag om offentliga upphandlingar.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.