Varför slutar inte Trump tala om valfusk…

Varför slutar inte Trump tala om valfusk Experter på det amerikanska valet, ledande demokrater och även framträdande republikaner kritiserar den tillträdande presidenten Donald Trump för hans nya anklagelser om valfusk. På Twitter hävdade Trump att miljoner människor röstat illegalt   och att han skulle fått fler röster än Hillary Clinton om de felaktiga rösterna räknades bort.

Specifikt pekade han ut delstaterna Kalifornien, Virginia och New Hampshire.Det kostar mig säkert min plats i regeringen, men det förekom inget fusk […], Det gjorde helt enkelt inte det , skriver Tom Rath, tung republikan och tidigare delstatsåklsgare i New Hampshire, på Twitter.

Den republikanske senatorn James Lankford säger till CNN att om det förekom valfusk så rörde det sig åtminstone inte om miljoner . Jag vet inte vad han pratar om.

Vita huset å sin sida avfärdade den Trumps påståenden om miljoner olagliga röster  i presidentvalet. Det har inte lagts fram några bevis för att ge substans till den typen av påstående, säger Vita husets talesperson Josh Earnest enligt AFP.

Trump själv har inte preciserat vilken typ av valfusk han menat i sitt kritiserade uttalande på Twitter under söndagen, men många bedömare menar att han syftar på rykten om att papperslösa invandrare skulle ha röstat. De uppgifterna har med bred enighet kallats helt grundlösa.

En kommentar

  1. Lars Flemström

    Det är inte bara Trump, som talar om valfusk. Det började med anklagelser från det i amerikansk politik nästan okända ”gröna” partiet, och sedan hängde Clinton-lägret på. Syftet från det gröna partiet torde ha varit helt oseriöst, att få det ljus på sig själva som man inte lyckades få i valrörelsen.

    Vad skulle Clinton-lägret ha gjort, när ryktena redan var i full gång, och ingenting kunde bevisas helt säkert? Och vad skulle Trump ha gjort, när det påstådda valfusket redan var en etablerad sanning, och ingenting kunde bevisas helt säkert? CNN är defintivt ingen säker källa, eftersom CNN:s ägare torde tillhöra Trumps värsta fiender inom hans egen samhällsklass, d.v.s.kollektivet mångmiljardärer, och dessutom har personliga ekonomiska intressen för en seger för Clinton. CNN är klimatalarmisternas främsta banérförare inom amerikansk media.

    Det är precis som i Sverige, men i oändligt större skala, då ägaren till pseudovänstertidningen Etc, även driver energibolag. Etc’ affärsidé är att S, V och Mp ska uppfattas som en enda politisk rörelse med en gemensam politisk agenda. Som bl.a. går ut på att ösa statliga subventioner över Etc-ägarens energibolag.

    Det verkligt allvarliga med beskyllningarna och motbeskyllningar om valfusk i amerikanska val, är att det tydligen inte alls kan uteslutas att sådant har förekommit. Och att personer, som inte ens har laglig rätt att vistas i USA, kan ha röstat, medan somliga amerikanska medborgare inte ens har rösträtt. Och många avstår från att använda sin rösträtt på grund av krångel med registreringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.