Länsstyrelsen håller på att dra isär länet

Länsstyrelsen håller på att dra isär länet. Så är det och det beror på att man inte lyssnar på vad länet vill. De har beslutat om att genomföra Trafikverkets sänkningar av hastigheten på vägar inom länet. I går var jag till Vännäsby och på E12 mellan Umeå och Vännäs hade 90 blivit 80 och 110 blivit 100. Just dra isär länet hade kommunerna i västerbotten inklusive region Västerbotten yttrat dig i Trafikverkets samråd.

Samtliga politiker oavsett parti var emot sänkningarna då vi är säker på att det drar i sär länet ännu mer och det blir dyrare för kollektivtrafiken och transporterna internt i länet tar längre tid och blir därmed dyrare. Vi ska för fasen inte bli lidande för att trafikverket gör detta för att de har gett Västerbotten minst pengar av alla län till drift och underhåll av vägnätet. Det är därför vårt vägnät har sånt eftersatt underhåll.

För mig är det helt obegripligt att inte länsstyrelsen lyssnade på region och kommunerna för de remissvar som vi gav. Synd för nu raseras en del av det vi jobbade med. Obegriplig att inte besluten ägs av politiken i stället för en grupp tjänstemän på länsstyrelsen och trafikverket

Har vi bildat en storregion och även fått över ansvaret för drift och underhåll av vägnätet har den här sänkningen av hastigheten aldrig skett.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.