SCB,s stora partimätning hett i media

SCB,s stora partimätning hett i media. Ledarsidorna i de flesta tidningarna skriver om detta och de flesta av ledarsidorna är borgliga. Dagens Nyheter skriver att undersökningen visar ett borgerligheten befinner sig i kris. Det kan man väl bara hålla med om. Väljare som annars skulle bytt från regering till opposition samlas nu hos Sverigedemokraterna, menar tidningen.

Det är en strukturell aspekt av den alltmer professionella populismen (…) Det som återstår av alliansen liknar nu alltmer en kamratförening för ett nedlagt regemente. Så det så. Jag är förvånad över att ingen tidning av de jag läst ledaren hos har tagit upp blockpolitiken som ett problem som enbart gynnar Sverigedemokraterna.

Aftonbladets Somar Al Naher anser att Moderaterna förlorar på att härma SD:
Den som vill ha SD-politik röstar på det partiet och inte på kopian , menar hon. Det kan man också hålla med om för som i allt annat gillas originalet mer än kopian.

Moderaterna får kraftig kritik från Muf efter att partiet backat i SCB:s senaste mätning i maj då tappat 1,9 % . MUF,ordf Benjamin Dousa säger att vi har inte en politik som vi kan gå till val på, och han säger vidare att det går inte att tävla med Sverigedemokraterna om migrationspolitik, och han och menar att det var fel att införa tillfälliga uppehållstillstånd. M:s linje borde vara att ställa högre krav på dem som får stanna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.