Det finns de i S som vill sätta partiet i opposition

Det finns de i S som vill sätta partiet i opposition. Text TV hade en artikel i söndags som lyder ”Strid om flyktingpolitiken inom S” och stämmer det som sägs och att partiet ska gå tillbaka till den gamla invandrarpolitiken är valet förlorat helt säkert. Nu är det svårt av artikeln att se om det är invandringspolitiken eller flyktingpolitiken men jag antar att det främst är den senare man menar eftersom det står att de vill återgå till förra årets generösare regler

Jag grundar det på följande uttalande. ”Vi vet att permanenta uppehållstillstånd och möjligheten att återförenas med sin familj är viktiga beståndsdelar för att etablera sig, säger Sara Karlsson (S)” som är vice ordförande i Migrationspolitiska S-föreningen och har varit med och tagit fram motionen som har stöd i SSU. Enligt text TV är ”Även Kvinnoförbundet och inflytelserika Stockholms arbetarekommun stödjer motionen.

Självklart håller partiledningen emot och försvarar den stramare flyktingpolitiken som infördes för ett år sedan. Jag håller med Partisekreteraren Lena Rådström Baastad som fick frågan i SVT Agenda i november och sa ”Vi kan inte gå tillbaka till den flyktingpolitik som Sverige hade förra hösten”

Att göra en vänstergir inom politiken i den frågan då är man så långt ifrån vad våra kärnväljare tycker och är i det närmaste ett politiskt självmord. Vi vet hur mycket vänster svenskarna vill ha och att ta några vänstersympatier stärker enbart M och Sverigedemokraterna. Den politik vi nu för är tillräcklig och vad vi klarar av både ekonomiskt och ur bostadssynpunkt. Kommunerna får inte ens betalt av staten för det man gör. Man måste ha råd att värna välfärden i Sverige först och se till att vi klarar välfärdsfrågorna inte minst för den ökade andelen i den äldre befolkningen.

I ett Europa måste även flyktingarna fördelas solidariskt inom EU. Sedan har det även visat sig att många av de som kommit till Sverige inte har flyktingskäl och ska inte få stanna.

Jag är imponerad av hur partiledningen skött den här frågan och även lyckats samla en bred överenskommelse vilken är självklart om man ska klara av en bra flyktingpolitik. Löfven med sina ministrar ska äras för detta.

3 kommentarer

  1. Bertil

    ”Den politik vi nu för är tillräcklig och vad vi klarar av både ekonomiskt och ur bostadssynpunkt. Kommunerna får inte ens betalt av staten för det man gör. Man måste ha råd att värna välfärden i Sverige först och se till att vi klarar välfärdsfrågorna inte minst för den ökade andelen i den äldre befolkningen”
    Skriver L.H.
    Håller med när statsbuidragen dras in och kommuner ska klara migrationen själva det är då svårigheterna kommer.
    Samtidigt läser man Sverige behöver en nettoinvandring på 64 000 personer i arbetsför ålder (16–64 år) per år för att underhålla välfärden och tillväxten. Det visar Arbetsförmedlingens nya rapport .

    Dock måste man skilja på detta är de som behövs som arbetskraft och har utbildning.
    Öka på med de utan utblidning och kompetens som hamnar i ren arbetslöshet är nog inte den invandring som önskas.

    Samtidigt som vvi blir fler sysselsätts allt färre i förhållande till befolkningsöknigen.
    Så det är mycket hålla reda på och en sak är säker Sverige blir aldrig Sverige igen utan lär bli ett
    Land med gränser men med en glömd kultur.
    Framtiden ser inte ljus ut må man säga. Vi har gått från de som varit företagsamma till de med kapitalinstressen. Har man som företag enbart lönsamhet som mål så lär man strunta i allt annat focus. Så enkelt är det.

    Ingen bryr sig längre om någon ligger på gatan och fryser ihjäl.
    Det viktiga är om aktiekursen gått upp eller om Bolagsrappoten sista veckan visar bra siffror.
    har företaget blivit effektivare, Ja om folk blir sjuka har ingen betydelse men har företaget blivit effentivare ekonomiskt det är det absolut viktigaste
    om inte hoppar kapitalister till nästa tuva. Så är den politik som idag förs.
    D.v.s de som skrisk om före valet är inte det viktiga det är vad som sker mellan valen
    Det har folk varken röstat om eller får rätt på vad som görs.

  2. Fd Socialdemokrat

    Va skönt med ditt inlägg, det bevisar att jag inte gjorde fel när jag lämnade Sossarna!
    Det är sånna som du som sviker arbetarklassen genom att putta partiet åt höger!
    Jag antar att Palm, Branting, Hansson,Sträng, Erlander, Palme med fler vrider sig i sina gravar utifrån vad som har hänt med det gamla arbetarpartiet som blir mer och mer borgerligt!

  3. Bo Widegren

    Nej att vi som politiskt parti skall kämpa för att genomföra något humant och riktigt, samt faktiskt i enlighet med partiprogrammet det är väl dig främmande. Jag håller med att partiledningen klarat krisen bra med nödvändiga men dåliga åtgärder utifrån Mänskliga rättigheter, Barn- och flyktingkonventioner. Men krisläge är en sak och när den är över är det dags att reformera rätt igen. Detta utan att snegla åt SD.-fascister och borgare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.