Donald Trump ska sänka skatten för de rikaste

Donald Trump ska sänka skatten för de rikaste. Hur det ska mötas med protester beskrivs i en artikel i nyhetssajten Omni enligt nedan. Demokrater i kongressen förbereder sig på att ta strid mot hans planerade ändringar av skattesystemet. Planen är att utmåla eventuella skattelättnader för de allra rikaste som ett direkt svek mot den arbetarklass som fick Trump vald.

En opposition kommer att ta form om skattelättnaderna är riktade mot människorna på toppen igen. Vi kommer att stå enade, säger demokraten Richard Neal. Efter att Republikanerna säkrat makten över både Vita huset och kongressen har Trump tillsammans med representanthusets talman Paul Ryan öppnat för den mest omvälvande skattereformen på en generation.

Konkreta detaljer saknas ännu men det har bland annat talats om breda sänkningar av inkomstskatten.Demokraten Keith Ellison anser att reformen kan strida mot Trumps egna löften till medelklassen. Hans populistiska budskap och hans faktiska politik är på kollisionskurs och kommer att krocka, säger han till Bloomberg. Men det är typisk högerpolitik som även bedrivits i Sverige tycker jag, Ge mer till de som har i överflög

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.