Junior VM i ishockey i full gång

Junior VM i ishockey i full gång. Det är en turnering som är publikvänlig. Ur Svensk synvinkel började det mycket bra med en seger mot Danmark med 6-1 som lovar mycket för framtiden. Danmark gjorde en heroisk insats i natt när man besegrade Finland med 3-2. Finland pressade stora delar men låg trots allt under med 3-0 innan sista perioden. Så den från början till slut. Matchen liknade till delar Björklövens match mot Södertälje där Finland var lika ineffektiva framåt som Björklöven medan både Södertälje och Danmark sköt få skott men gjorde mål.

Tjeckerna har startat bra och började med seger mot Finland som nu har två förluster medan tjeckerna har en seger och en förlust i förlängningen mot Schweitz. Det ser bra ut för Sverige med dessa resultat men man får inte ta allt för givet. I den andra gruppen har Canada öppnat med två segrar på två matcher och USA har vunnit sin match som var mot Ryssland som dock vann sin andra match mot Lettland som har två stora förluster. JVM är en mycket sevärd turnering men samtidigt känns det som om Björklövens målvakt Werner får de matcherna från sidan.

Björklöven har behövt honom här hemma i allsvenskan inte minst borta mot AIK idag där lagets försvarspel måste bli betydligt bättre än senast samtidigt som man måste göra flera mål när man skjuter och man måste vara vaken och allert i början av perioderna.