Kommunismen försvann i Ryssland men dopingen blev kvar

Kommunismen försvann i Ryssland men det gjorde inte dopingen. Det var hälsosamt men dopingen verkar vara kvar även under Putins tid. Nu har tjänstemän erkänt att man sysslat med systematisk doping som man misstänkt ganska länge. Däremot har man förnekat att regeringen ska ha varit inblandad. Wadarapport har sagt det är mer än tusen ryssar varit dopade. Det är skrämmande hur man fuskade med proven under OS i Sotji 2014. Misstankar mot statsstödd doping fanns under kommunisttiden i gamla Sovjet men även i andra länder som DDR gamla Östtyskland. Man undrar om man någonsin kommer att få ett slut på fusket. Man ser även hur man i Norge tänjer på gränser genom att ge friska människor astmamedicin.

3 kommentarer

  1. David

    Vem bryr sig?
    Släpp dopningen fri så slipper vi hyckleriet. Även svenskar har dopat sig (för att inte tala om USA.) det finns knappast någon i toppen som är helt ren.
    Idrottsmännen ligger hela tiden ett par steg före så kampen mot dopningen är dömd att misslyckats. Ren idrott har aldrig existerat och kommer aldrig att göra det heller.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det är som att släppa knarket fri och har du barn skulle jag inte tro att det skulle vara fritt från ditt barn att knarka

      • David

        Det är inte alls samma sak. Däremot kan man ju konstatera att ”kriget mot knarket” bara skapat brottslingar och fler missbrukare. I samhället cirkulerar idag fler typer av knark än tidigare samtidigt som knarkkungarna blivit rikare och rikare. För att vinna krävs helt andra metoder.

        På samma sätt har kampen mot dopningen totalt misslyckats. Trots rigorösa kontroller tar det åratal innan påstådda fuskare hängs ut. Sedan utvecklas ju nya metoder hela tiden så för den som vill förbättra sina resultat finns det idag fler metoder än någonsin. Dopningen är mer sofistikerad idag än på 70-talet. Allt handlar om pengar, rekord och pallplaceringar.
        Det talas redan om att framtidens dopning kommer att bli helt omöjlig att spåra så i princip har dopningen redan vunnit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.