Hur kan man i dagens läge vilja gå med i Nato

Hur kan man i dagens läge vill gå med i Nato

Hur kan man i dagens läge vilja gå med i Nato? Satt och lyssnade på en debatt från folkochförsvar och där diskuterar man även Ryssland och Nato. Många är oroliga över vad som händer när Trump blir president. Nu vet inte vad han har för uppfattning om NATO där han svänger hit och dit om dess roll liksom och hans syn på att kunna använda kärnvapen.

Dessutom har vi sett i alla fall i delar hur Ryssland försökte skada Clinton men nu har det kommit rapporter om att Ryssland har hållhakar på Trump. Han avfärdar det men är det någon människa som kan tro att Trump får reda på vilka hållhakar Putin och Ryssarna har på honom.

Trumps axelryckningar och närmande mot Ryssland kanske kan vara en indikator att de har hållhakar på honom. Den sista som diskuterats är att han filmats tillsammans med prostituerade på ett hotel, vilket han som allt annat om hans person dementerade med ursinnes attacker. Jag förstår inte hur man i ett sånt läge tänker sig gå med i Nato och med en sådan president från största Nato landet.

2 kommentarer

  1. Lars Flemström

    Oavsett vem som är president i USA så ska vi inte gå med i Nato. Men det är naturligtvis ett sällsynt dåligt valt tillfälle att ändra ståndpunkt i denna fråga bara en vecka innan en ny president ska tillträda, är vi inte vet vad som komma skall. Annars hade väl faktumet att Clinton inte blir USA:s nästa president kanske varit ett litet argument FÖR Nato. Hon måste ändå, som f.d. utrikesminister under Obama, hållas ansvarig för den förskräckliga utvecklingen i Mellanöstern och den allt värre terrorismen. Samt de dåliga relationerna med ett Ryssland, som har ett starkt egenintresse av gemensamma tag mot terrorismen. Vad hade inte Sverige kunnat dras in i, som Nato-medlem, med Clinton som USA:s president?

    Obama-administrationen måste hållas ansvarig för det sanslösa mördandet av oskyldiga civila i b l.a. Wasiristan genom drönarattacker, som styrs från USA för att amerikanska soldater inte ska riskera livet.

    Men sedan hör det till det politiska spelets regler att Trump lägger hela skulden på Obama-administrationen utan att nämna hur stora delar av den förda politiken, som Obama och Clinton har tagit över från den senaste republikanska presidenten.

    Som fastighets- och hotellägare torde Trump inte vara okunnig om förekomsten av buggning av hotellrum, varför det får anses som ytterst osannolikt att just han ska ha gått i fällan. Och kommer inte avslöjandet från CNN, som råkar ägas av en av Trumps värsta konkurrenter inom den amerikanska miljardärklassen?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      När du tycker at vi inte ska gå med i Nato då tycker vi lika dant i den frågan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.