Moderaterna svänger hit och dit

Moderaterna svänger hit och dit. Sedan Reinfeldt lämnade in efter valförlusten har moderaterna svängt i fråga efter fråga. Nu koncentreras deras politik att komma närmare och närmare SD för att troligen försöka locka väljare. Batra kan till och med tänka sig styra med hjälp av SD. Det var otänkbart för Reinfeldt och det var just för att inte vara beroende av SD han avgick. Hederligt gjort.

Nu i dagarna gick hon ut med att försöka fälla regeringen och dess budget med stöd av SD. Gamla extremhögern i M har vaknat till liv. Det mest tydliga är att de sviker överenskommelser som träffats i riksdagen. Jag håller med om att numera går inte moderaterna att lita på och det syns inte minst i opinionssiffrorna sjunker. Av allianspartierna var Kristdemokraterna först ut för ett samarbete med SD och om det vore val var de ute ur riksdagen och det är tveksamt om de kan hämta sig från detta. Jag tror det inte

Däremot säger C och L att det är otänkbart med ett aktivt stöd av Sverigedemokraterna vilket hedrar dem och mest avståndstagande finns hos Centern och det förvånar inte mig. De vill driva en allianspolitik och inte en med stöd från SD.

Det här visar också på att centern i alla fall fått ett större förtroende från väljarna sedan man gick fram med egen budget och egen politik. Jag tror även att L gått framåt. Det här innebär att moderaternas ställning i alliansen försämrats kraft vilket också är en självklarhet och moderatledarens utspel visar på detta som måste vara en desperat åtgärd. Varför ska SD väljare gå till moderaterna om hon vill styra med dem.

Jag är också förvånad över att Anders Ågren hoppat på Batras ide omedelbart. Lokalt har ju Ågren tidigare stöttat att man inte ska ha med SD att göra. Jag känner de flesta aktiva och många passiva moderater och de vill då inte ha med SD att göra förutom ev Edward Riedl för han gör som Ågren håller med partiledaren.

Spännande tider i Sverige som det även är i USA och ovanliga ledare med ovanlig politik har i bland kommit fram under just oroliga tider Hitler blev vald, Putin och nu Trump. Det är mycket som dessa enskilda män ställt till med och kommer att ställa till med. Extrem och nationalistisk politik tror inte jag är en bra framtid varken för Sverige, Europa, USA och inte heller världen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.