Kalla fakta om fastighetsverket

Kalla fakta om fastighetsverket. Såg Kalla fakta igår och det var en skräckupplevelse att se. I nyheterna efter programmet så pratade man med moderaternas Beatrice Ask. Om jag förstod programmet rätt kom detta till kännedom 2014 när det var alliansen som styrde.

Trots det skyllde hon på nuvarande regering och min fråga skulle självklart ha varit vilket kontrollsystem som dåvarande regering hade på fastighetsverket som är en statlig förvaltning och ska förvalta de statliga fastigheterna. Behöver man ha kvar det i statens ägo eller kan de säljas?

De har kommit till för kungligheter och högadeln och om de har kulturminnesskäl har inte med ägandet att göra utan av andra värden och det gäller för offentliga bolag och myndigheter som privata fastigheter. Kungliga slott till för vem liksom andra slott. Att staten kan sköta fastigheter bättre än alla andra det har jag aldrig trott. Då är det bättre att staten har kontroll över fastigheterna och de bevaranderegler än att äga och förvalta och samtidig äska anslag för drift och underhåll. Av kalla fakta framgick att fastighetsverket inte själva följt de regler som fanns för kulturbevarande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.