USA det nya Östtyskland

USA det nya Östtyskland. Under kommunisttiden då byggde man Berlinmuren för att hindra att människorna kunde röra sig. Nu bygger Trump en mur som ska hindra folk att röra sig. Han ska dessutom bygga och låta Mexico betala. Något liknande har vad jag vet aldrig hänt i världen förut. Ja Donald Trump kan jämföras med den kommunistiska diktaturen.

Mexico säger att de kommer inte att betala de 200 miljarderna som muren beräknas kosta. Då säger han att han ska ju lägga på en importskatt på 20% som ska finansiera muren. Men hur tänker han då för då blir det folket i USA som får betala muren ändå och gör han så hoppas jag att andra länder handlar med Mexico i stället. Hur räknar han och hur kan han ha blivit så rik på sina affärer eller så kan han inte procenträkning. Att införa handelshinder gör att tillväxten i världen stannar. Var USA ska sälja bilarna eller få tag i saker till dem blir intressant.

Hans angrepp på frihandeln tror jag kommer att slå hårt mot USA för hur kommer utländska företag att finna sig i ett land som nästan även här liknar DDR som ett nationalistisk land

Nu finns inte pengar till detta och hur det ska finansieras kommer inte fram ävHan måste på något sätt låna för pengarna finns inte och jag är säker på att USA blir ett land med stora en om ekonomiska problem med skulder av en enorm storlek och som kommer att öka då även skatterna ska sänkas. Strafftullarna kommer inte att ge pengar i förskott och inte heller i efterskott så det blir att låns

Jag tog även i går upp frågan om yttrandefriheten för anställda som också visar på att han beter sig som en diktator. vilket kanske är naturligt för en företagsledare i USA.

4 kommentarer

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är det inte de byggde Berlinmuren och i övrigt beter han sig nästan som Nordkorea

 1. David

  Grejen är den att ”muren” redan existerar…det handlar bara om att slutföra bygget.
  Kalifornien och de delar av USA som gränsar till Mexico har under lång tid haft stora problem med att det väller in mängder med illegala invandrare som dessutom smugglar knark över gränsen. Muren fyller ett syfte. (alternativet vore ju annars fri rörlighet mellan länderna och det kan vi nog alla räkna ut hur det skulle sluta.)
  Mexico är för övrigt ett land där knarkkartellerna i praktiken styr hela landet. Administration, militär och polisväsende är genomkorrumperat på ett sätt som kan vara svårt för oss svenskar att relatera till när vi sitter vid köksbordet och dricker mellanmjölk.

  Till saken hör också att Mexico själva har egna problem med illegala invandrare som kommer söderifrån (Guatemala och Belize) och bara under Obamas tid som president fick Mexico 75 miljoner dollar i form av stöd och hjälp för att ”säkra upp” den gränsen….

  Trump är ingen dumbom. Snarare är han en framgångsrik affärsman som givetvis kommer att förhandla fram nya, mer fördelaktiga avtal så småningom. Genom att satsa på att bygga upp industrierna igen kan USA på längre sikt få helt ny fart på ekonomin då USA faktiskt kan bli riktigt konkurrenskraftiga. Teknik och kunskap finns redan och där har USA ett enormt övertag jämfört med många andra länder. Obamas taktik var helt enkelt att låna mer och trycka upp mer pengar, en ekonomisk återvändsgränd som bara lett till massarbetslöshet och ett beroende av andra länder samtidigt som statsskulden nådde rekordnivåer.
  Det finns bara två sätt att hantera en sådan situation. Antingen stoppar man huvudet i sanden och fortsätter i samma stil eller så försöker man göra något annat. Jag säger inte att Trump kommer att lyckas men han försöker åtminstone göra något åt situationen.

  Trump har dessutom redan haft möten med de största företagsledarna i USA. Han har helt klart en strategi.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Så kan det vara men det är amerikanerna som får betala den om han gör som han säger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>