Jag tror Peder Westerberg bör läsa…

Jag tror Peder Westerberg bör läsa Översiktsplanen. Han tycker att det är dags att överge 5 km staden och att bygga mer utanför den. Man behöver inte alls överge femkilometersstaden för att bygga ute på landsbygden. Det finns ju hur mycket mark som helst i den befintliga översiktsplanen. Det är bara att köra igång detaljplanearbetet om det finns de som vill bygga och får låna pengar. Be att få en genomgång i NP då får du höra det med tjänstemännens ord om du inte kan läsa.

5 km staden bygger på att man ska bygga ett långsiktigt hållbart samhälle där man lätt ska kunna ha bra kollektivtrafik och även kunna utveckla gång och cykeltrafiken. Alla som kan planering vet att man måste bygga ganska tätt för att få ett hållbart samhälle. Vi såg vilken fin utveckling vi fick då vi enades om den nuvarande översiktsplanen där det var endast hur högt det skulle byggas på en plats där det fanns skilda meningar. Det är viktigt med en bred samsyn om ÖPL då törs man investera för investerare är rädda att planerna ska kunna ändras ev efter varje mandatperiod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>