Störa partiers möten ett angrepp på demokratin

Störa partiers möten ett angrepp på demokratin. I går hade Sverigedemokraterna ett möte som stördes så att det inte kunde genomföras. Det är väl ingen hemlighetet att jag ogillar den politik som partiet står för, och kommer att agera mot den. Det är ett högerparti med många olika inslag inte minst med främlingsfientlighet. Jag tror inte att man genom att störa deras interna möten får väljarna att avstå från att rösta på dem, snarare tvärt om. Partiet är inte förbjudet och sitter i riksdagen, landsting och kommuner. Politiska idéer ska inte bekämpas med våld oavsett var de dyker upp.

Vi har åsiktisfrihet och mötesfrihet vilket finns i vår grundlag. Det som hände i går tycker jag är allvarligt och helt fel väg att bekämpa deras politik. Att störa möten på det sätt som gjordes tycker inte jag stämmer med ett demokratisk samhälle utan är ett grovt påhopp på demokratin. Låt oss i stället bekämpa deras politik och de idéer de har för sin politik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>