Norge förstör skidåkningen med astmamedicin

Norge förstör skidåkningen med astmamedicin. Det menar den kände TV profilen Hans Svens och jag håller med till hundra procent. Det är den norska så kallade astmautredningen han har reagerat mot. Den kom fram till att man fick använda astmamedicin trots att man inte har astma.

Jag förstår inte att det är Norge som ska besluta om detta. Det borde vara en uppgift för det internationella skidförbundet men även för andra förbund. Vi har sett hur dominerade norrmännen blivit både på dam och herrsidan och det är klart att astmamedicin är en bidragande orsak. De blir aldrig trötta.

Nu går VM åter i Finland och Lahtis som hade den stora dopingskandalen där flera i det finska landslaget. Jag förstår Hasse Svens när han säger att Norge förstör skidsporten efter som de är dopade. Sundby blev avstängd och fråntagen seger i Tour de Ski bland annat för att ha använt astmamedicin. Nu klar man sig undan om läkaren anmäler detta vilket är ett hån mot idrotten. Björgen har ju astma och fått tillåtelse att använda den. Men det ser ut att medicinen även höjer prestationsförmågan för de som är sjuka i astma. Jag tror Svens har rätt att detta kommer att ta död på skidsporten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.