Donald Trumps inreseförbud stoppades

Donald Trumps inreseförbud stoppades. Inreseförbudet beslutades i måndags av presidenten och skulle ha gällt från och med idag. Redan på tisdag var det flera stater som sa att man skulle stoppa det och det har nu Hawaii gjort bara några timmar innan ikraftträdandet. Motivet som förut menar åklagaren är att det strider mot konstitutionen som är en grundlag har statsåklagaren på Hawaii sagt till CNN. Så nu börjar resan om igen. Den förändring som hade gjorts var ju att IRAK hade tagits bort från listan samt att de som fått visum skulle få komma in. Man kunde kanske ana att det skulle stoppas igen för det kan knappast stå i grundlagen och tolkas som att det gäller bara ett par länder. Vi får snart höra vad Trump säger denna gång på twitter. Han håller då nyhetsredaktioner i arbete i hela världen i arbete USA,s nye president. Frågan är om det någonsin skrivits så mycket om en nyvald president.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>