Idrotten behöver insatser från ideella krafter

Idrotten behöver insatser från ideella krafter. Visst finns det oerhört mycket ideella krafter och främst på ungdomssidan så det inte på de platserna jag tänker på utan platser där pengarna ska in. Har nyss sett rapporter om att flera föreningar har skulder till Umeå kommun liksom Sveriges bästa dambasket lag. Det är väl känt att det är och har varit svårare för damidrott och jag tror att trots att UIK var i allsvenskan så har de mindre pengar än vi har i Björklöven

Där ser vi hur enormt stora skillnader det är för lagen i allsvenskan gentemot SHL. Det kanske rör sig om 40-50 miljoner bara i Tv intäkter och ska man tro på media är det många föreningar som har det jobbigt och liten publik. När jag förslogs till styrelseledamot var att jag hade stort förtroende i näringslivet och kommunen. Jag har i alla fall lyckats under förra året sälja för över 200 000 kr enbart för enkronasmatcherna.

När det gäller dessa kontakter var det viktig för mig att först hitta nya kontakter och detta gjorde jag upp med vår VD så att vi inte sprang på samma boll. Jag tog också på mig att hjälpa till när företag skulle fås att satsa på nyförvärv så kallade företagsspelare och även det lyckades bra Jag lyckades även att få några ny företag att köpa reklam.

Jag skrev inte kontrakten utan det gjorde våra anställda. Våra anställda är duktiga men trots det så är det svårt med nya kontakter och det är där jag menar att det behövs mera ideellt arbete att hjälpa till med finansieringen öppna dörrar kallar jag det. Här har jag goda förhoppningar med ett företag som skulle kunna hjälpa till med en bättre utbildning för våra unga duktiga spelare så att de stannar i föreningen.

Jag såg också att UIK var intresserad av mina kontakter på Facebook utan att de pratat med mig och klart är att de kommer att få svar från mig den dagen de frågar. Som sagt jag har mycket stort förtroende för Björklövens säljorganisation men jag vet att trots att många ledare i många föreningar sliter sig i håret för få in pengar främst till A-lagen så behövs det fler som hjälper till att öppna dörrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>