Alliansen gjorde inga lättnader i strandskyddet

Alliansen gjorde inga lättnader i strandskyddet. Nu vill de göra det lättare att bygga vid vattnet och det är väl bra. När styrde skulle de ocskå göra detsamma med det som gjordes var att det blev krångligare och man tog till en ny bestämmelse som kallades Lis . Det blev inte bättre utan sämre och krångligare. I umeå ville vi nya stora områden men det fick nej på. Man skulle också förenkla byggreglerna men det krångligare och tog längre tid så va det med det

Nu är de ute och ska göra samma igen men min fråga till er varför gjorde ni inget när ni styrde landet

4 kommentarer

 1. Carl-Axel Otterhall

  Hej Lennart. Är det inte Länsstyrelsen och samerna som motarbetar detta som vanligt. Var själv kallad till ett möte av kommunen för några år sedan där vi närboende fick vara med och ha åsikter när strandskyddet lättat. Det var under alliansens tid i ledningen. Efter det ville två oberoende av varandra bygga på det vi gemensamt med kommunen kommit överens om som okej. Men det blev nej! Det var Lst och samerna som stoppade det!!!

  • Carl-Axel Otterhall

   forts. på min kommentar
   Museet var ju också negativa. Det fanns tydligen några gamla fångstgropar inom området. Vi har hur många fångstgropar som helst i vårt område! Inte minst på 363:an.

   • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

    Ja så är det för museet vill att allt ska vara som förut. det tycker inte jag är rätt du behöver inte försvara alla fångstgropar i ett län utan bevara de som är mest bevarande värda och ge dessa ett kraftigare skydd

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Antagligen var det när de så kallade Lissområden skulle införas och då skulle kommunen peka ut vilka man vill ha. Jag tror vi fick ett, Vi kan ju inte peka ut tycker jag för det måste ju finnas en markägare som vill göra något. Länsstyrelsen fick ju i uppdrag att ansvara för det av regeringen så jag menar att det var regeringens förslag man drev på. alla i Norrland som jag känner tycker inte det blev bra för då är det lika bra att klara av detta i en detaljplan. Det är därför jag reagerar på när alliansen nu säger att man vill lätta på strandskyddet då det blev besvärligar och krångligare efter förra beslutet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>