Trump gör som kommunisterna i gamla DDR

Trump gör som kommunisterna i gamla DDR. Östtyska kommunister byggde Berlinmuren. Berlinmuren började uppföras under natten mellan den 12 och 13 augusti 1961. Då började över 14 500 östtyska soldater, poliser och arbetare bygga muren genom Berlin.

Den 9 november 1989, klockan sex på kvällen, öppnades gränsen mellan Öst- och Västberlin. För första gången på 28 år kunde människor på östsidan lämna sin stängda stad utan risk för sina liv. Det var ett historiskt ögonblick som inte bara innebar en regims fall utan också slutet på en epok  det kalla krigets. Orsaken till att muren byggdes var att det var så många östtyskar som flydde till väst. Efter murens fall ett knappt år senare den 3 oktober 1990 enades Tyskland

Nu härmar Donald Trump de Tyska kommunisterna och bygger en mur för att mexikanerna inte ska kunna ta sig till USA och för att jobba och inte är flyktingar. Jag är också helt övertygad om att den här muren kommer att falla. Frågan är om Donald Trump faller samtidigt. Man ser samtidigt att många gånger använder extremhögern och extremvänstern samma metoder och flera länder inom EU gör extremhögern samma sak. En ev EU grundlagar säger fri rörlighet så varför inte kasta ut Ungern och något fler land.

En kommentar

  1. Mats-olov karlsson

    Du har mer rätt än du kan tro! Idag meddelar den amerikanska pressen att trump ska tillsätta personal i vita huset som ska hålla ordning på resten så de inte läcker till pressen. Hade inte gamla sovjet samma ide? Då hette det kommisarier

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>