Media handlar bara om misstänkt terror

Media handlar bara om misstänkt terror. Nu har man i TV snart ägnat två hela dygn åt det som hände på Drottninggatan och Åhlens i Stockholm. Men det är också mycket spekulationer i all media och i TV är det den ena experten efter den andra som drar sina slutsatser och Polisen säger i stort sett på alla frågor att det här kan vi inte säga mer om eftersom vi är mitt i en stor brottsutredning. Jag håller med Polisen i detta fall och håller med alla som tycker att polisen har gjort ett bra jobb och självklart så måste de få hålla på med den förundersökning som pågår och de förhör som måste göras.

Däremot förstår jag inte att man behöver lägga ned så mycket på detta. Sjukvården gjorde sitt jobb men att det skulle vara en katastrofsituation tror jag inte. Det finns åtminstone två av Sveriges största akutmottagning. Terrorhandling som sådan med en stulen lastbil var en större trafikolycka. Just genom terror stämpeln trissas allt upp men det var trots allt ingen skottlossning.

Omfattningen av olyckan var i stort sett lika stor som den som skedde med bussen i Sveg. Nu hände olyckan i Stockholm då blev mediabevakningen 100 talsgånger större bevakningen på bussolyckan. Däremot var det barn som var inblandad i bussolyckan och självklart är tragedin minst lika stor för alla anhöriga och närstående minst lika stor som för de som var Svenskar och av andra nationaliteter i Stockholm.

Visst är det annorlunda när det sker ett terrorattentat men antalet inblandade i olyckan var i stort lika många. Jag hoppas att man i de större kommunerna övar över stora händelser så man vet vad man ska göra om det blir någon typ av katastrof. Utan övning och träning kommer man inte av att leda arbetet som man ska. Stockholms kommunalråd påpekade detta vid flera tillfällen när hon fick frågan av media. Vi har ju övat var hennes svar. Nu ska ja inte ta upp detta mera även om jag med egna ögon fick se hur man jobbade i centrala Stockholm ungefär en timme efter att lastbilen kört Drottninggatan och in i Åhlens i city. Såg även i morse att åkerinäringen tagit upp vad jag sa i min blogg att man med teknikens hjälp måste kunna hitta ett system så att bilen inte kan kapas

En kommentar

  1. Smars grab

    Hoppas nu att alla chaufförer tar ut nycklarna ur sina fordon stänger av motorn när dom lämmnar förarhytten
    det skulle utesluta att man kan ta ett fordon det vore väl bra också för tomgångskörning
    i stadskärnorna men det kanske var en för enkel lösning för att undvika dom här problemen
    Konstigt att det måste vara en med 9 årig grundskola som tänker till och att inte Trafikverket med sin kompetens kommit på det och gjort en lag men man skall ju aldrig sluta att förvånas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>