Nu är Peder Westerberg ute och cyklar

Nu är Peder Westerberg ute och cyklar. Han har haft blogg om matchfixining med anledning av det som hänt en spelare i AIK inför matchen mot Göteborg. Jag delar i stort sett vad Westerberg men inte hans slutsats i sin blogg som lyder så här. Jag vet att det jobbas hårt, för att bekämpa spelfusket från Riksidrottsförbundet. Men när det gäller den Svenska regeringen så avvaktar man och jag har svårt att förstå varför. Slut citat och då menar jag sista meningen men han att regeringen ska lägga sig i klubbarna och förbundens arbete. Det tycker inte jag

Jag tycker inte att regeringen ska blanda sig i det som är idrottens inre arbete. Det här måste idrotten själva ta tag i det med kraft. Matchfixing kommer ju till för att det finns pengar med i spelet och det är säkert stora pengar i rörelse. Det är organiserad brottslighet och om det finns misstankar så ska detta i vanlig ordning anmälas och då får det ske en vanlig utredning om det begåtts brott och då är det polisen och domstolar som får sköta jobbet. Det här ska idrotten klara av och regeringen ska inte lägga sig i. Svenska spel ska också involveras för de delar ut pengar från spelet till idrotten och vinster till de som spelar rätt utan att fuska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>