Vi har regler för fiske och de ska följas

. Vi har regler för fiske och de ska följas. Har man regler så ska dessa följas och jag tycker det är bra att man följer upp reglerna för nätfisket. Det är många som inblandad i detta och här har jag lagt in det pressmeddelande som man gett ut. Regler för fiske är till för att säkra tillgången på fisk och få bort det fusk och rovfiske som skett för jag och alla andra vill även äta fisk som inte är odlad. Nedan ser ni det pressmeddelande som gått ut men jag lägger ut det så alla får se exakt som det handlar honom

Så här ser pressmeddelandet ut

Umeå kommun fortsätter öka kunskapen om nätfisket i regionen. Projektet är löpande och har hittills genomförts i Sävaråns och Hörnåns mynning. I år utökas projektet till fler mynningsområden. Projektet är ett samarbete mellan fiskevårdsområdena, Kustbevakningen och Länsstyrelsen i Västerbotten.

Projektet har hittills gett bra effekt och resulterat i ett minskat antal felaktigt lagda nät. I år utökas geografin till Rickleåns och Öreälvens fredningsområden.

 Det innebär att vi kommer att ha tillsyn på stora områden efter kusten. Vi kommer dessutom att ha tillsyn i Umeälvens fredningsområde, säger Stefan Ågren, fiskerikonsulent Umeå kommun.

Projektet genomförs av flera anledningar, men den främsta anledningen är att säkerställa att den havsvandrande öringen inte påverkas negativt av olagligt fritidsfiske. Det handlar också om att öka kunskapen om bestämmelserna för fritidsfisket efter kusten.

 Speciellt i fredningsområdena kan fiskereglerna upplevas komplicerade och det är lätt hänt att till exempel nät läggs tokigt och i förbjudna områden. Dessutom är även fisket med spö efter öring begränsat i olika omfattning. Vi är inte ute efter att jaga vanliga fritidsfiskare, som till exempel vill fiska abborre med nät, utan fokuserar på de som medvetet gör fel. Framförallt vill vi öka kunskapen om de regler som gäller hos de som fiskar vid kusten. Om man är osäker på fiskereglerna finns det utmärkta beskrivningar på Länsstyrelsens hemsida, berättar Stefan Ågren.

Tillsynen planeras att genomföras under perioden maj november 2017 med hjälp av erfaren personal i båt.

Mer information om fiskeregler för kusten

http://www.svenskafiskeregler.se
http://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten

En kommentar

  1. johansson

    Det är ju inte bara själva fisket som avgör tillgången på fisk, som vanligt ger sig myndigheterna på den svagaste länken, fiskerättsägarna själva d.v.s. markägarna är en stor bov i problematiken men det tycks man inte förstå utan man fortsätter vräka på med konstgödsel med övergödning av vattnet som en följd. I Rickleån är Skelleftekraft en stor bov som inte släpper på tillräckligt med vatten där står vattnet helt stilla vissa sommarnätter utan att Länsstyrelsen agerar på något sätt trots att det finns vattendomar som anger minimitappning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.