Är det någon som ger SD inflytande i riksdagen

Är det någon som ger SD inflytande i riksdagen. Jag hoppas och tror att riksdagspartierna möjligen förutom moderaterna inte vill ha att göra med partier som har sin grogrund bland nazister och främlingsfientliga krafter men där vi har sett att moderaterna under Kindberg Batra ständigt har samtal och vill bli ense med SD.

Det är andra moderater nu än under Fredrik Reinfeldts tid och därför minskar folks förtroende för den nya högern som kryper i famn på SD. Utmaningen för SD är att skaffa sig inflytande i riksdagen. Det konstaterar både SVT:s analytiker Mats Knutson och SR:s inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg. Det far hit och dit som alla främlingsfientliga krafter för att försöka skaffa sig billiga poäng var som helst för att sedan genomföra sin politik grundad hos nazister och främlingsfientliga krafter. Hoppas att inga andra partier vill styra med beroende av SD

När Moderaterna i vintras öppnade för att förhandla med SD i enskilda frågor såg det ut som att partiet närmade sig makten  men den makten har åter glidit Jimmie Åkesson ur händerna, konstaterar Ramberg.

Det är allianspartiernas väljare som styrt den politiska utvecklingen under våren och efter M:s besked gick över hundratusen moderatväljare över till att stötta Centerpartiet. Moderaterna fick snabbt släta över sitt besked och utsikterna för SD att ska få inflytande har snarare minskat efter M:s historiska besked, skriver Ramberg.

Men glöm inte att det är moderaterna som hela tiden sedan Borg och Reinfeldt lämnade högerskutan som närmandet skett mot SD och de har fått helt riktigt betalat ett högt pris och hamnat i nazistfållan där SD har sina rötter och ränderna går aldrig ur. Under slutet av 40 talet styrdes det gamla högerpartiet i Umeå med starka samband mot nazisterna

2 kommentarer

  1. johansson

    Enligt opinionsundersökningarna är SD numera Sveriges näst största parti och det är inte alls otroligt att man t.o.m. kan bli det största. Tror att det skulle vara bra för Sverige för då måste de s.k. etablerade partierna börja samarbeta över blockgränserna. I framtiden kan det kanske t.o.m. bli en regering bestående av S, M, C, L.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      De behöver inte bli störst för att man borde samarbeta. i många kommuner och landsting arbetar man över de så kallade blockgränserna vilket jag önskat i alla tider. Jag har gjord det som ordförande i Umeå och det har gott brra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>