Hårda bud för offentligtanställda i Turkiet

Utrensningarna fortsätter i Turkiet. Det är nu ett år sedan som Erdogan utsattes enligt honom för en statskupp. Det har skett stora utrensningar sedan dess. Många har fängslats och demokratin har satts på prov. Vi hade tänkt åka dit på semester men vi har avstått. Nu firar man ettårsdagen genom att fortsätta avskeda folk.Regeringen har meddelat att man avskedar över 7000 personer varav det är 2303 poliser som mister jobbet. 302 akademiker från universiteten får också gå liksom att 342 pensionerade officerare och soldater mister sina grader. Erdogan har fått hård kritik för sina utrensningar av personer med obekväma röster och de som är i opposition. Nu senast var han även inne på att bryta klimatavtalet och intresset för att förhandla om medlemskap i EU har minskat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>