Bakslag för Trump om sjukförsäkringen och tips till N. Sandström(M)

Nya bakslag för Donald Trump. Nu är det åter nya signaler att han inte kommer att få igenom att förändra sjukförsäkringen Obamacare. Natten mot tisdag meddelade republikanerna Jerry Moran och Mike Lee att de inte kan stötta det nya reviderade förslaget och därmed finns ingen majoritet för Trumps förslag. Vi bör inte ge vårt godkännande till en dålig policy, sa senator Jerry Moran till AFP. Det finns två senatorer som sedan tidigare meddelat att de inte stödjer förslaget och då finns ingen majoritet för förslaget då man har 52 mandat mot demokraternas 48. Att karln inte ger sig men han vill inte att alla ska ha en sjukförsäkring. Han vill bara ha sjukförsäkring för de som har råd att köpa. Alla människor i Trumps USA är inte lika mycket värda. Det finns möjligheter att ha en sjukförsäkring om man tar ut skatt.

Så att moderaternas gruppledare i landstiget hade funderingar över hur det ökade behovet av pengar skulle klara sjukvården då det blir främst många fler äldre som behöver vård. Jag kan berätta för dig Nicklas Sandström att det är bara med skatter man kan lösa detta och jag menar att det är med statliga skatter man måste göra det. Höjd landstingsskatt slår hårdast mot låginkomsttagarna. Vi ska inte in i ett amerikanskt system med sjukvård bara till de som har råd att köpa sig sin egen sjukförsäkring. Det är behovet av vård som ska styra och inte plånbokens tjocklek.

8 kommentarer

  1. Lars Flemström

    Detta var inte alls den stora motgång för Trump, som svensk TV inbillar sig och försöker inbilla oss. Trump är slug nog för att förstå att man inte ostraffat kan ta sjukförsäkringen från flera miljoner väljare. Det begriper inte alla kongressledamöter i hans eget parti. Eller så begriper de det, men bryr sig inte, efter de är säkra på att själva bli omvalda även vid ett valnederlag för deras eget parti. I så fall resonerar de på samma sätt som en viss s-medlem i Sverige, som satsar allt på att själv komma med på en valsedel och sedan bli uppkryssad av sina egna anhängare – även om så partiet skulle förlora riksdagsvalet.

    Trump har fått många anhängare på missnöjet med Obamas jobbpolitik, och har helt enkelt skjutit det obehagliga, som att sjukförsäkringen kan komma att skrotas, åt sidan. De skulle med all sannolikhet byta parti, en gång till, vid nästa kongressval, om sjukförsäkringen försämras dessförinnan. Jag tror inte att mångmiljardären Trump insåg hur viktig denna fråga är, när han drev sin valrörelse. Jag tror att detta gick upp för honom under hans samtal med den avgående presidenten strax innan han själv tillträdde. Han problem nu, är hur han ska slingra sig ifrån sitt vallöfte. Nu har han fått en förevändning för att skjuta frågan till efter nästa kongressval.

    Det hade säkert varit en värre katastrof för Trump om han hade fått igenom sitt urvattnade förslag till ”reformerad” sjukförsäkring. Det är inget bra utgångsläge inför ett val att ha ställt de allra fattigaste – de som har störst behov av en solidariskt finansierad sjukförsäkring – utan försäkring. Det hade sannolikt inte ens varit någon vinst för samhället, eftersom berörda patienter till slut ändå hade hamnat i den offentligt finansierade sjukvården och då hade krävt mycket dyrare behandlingar, sedan akuta sjukdomar övergått till kroniska.

    Sjukförsäkringen har redan från början varit en politisk stridsfråga och Trump och hans partikamrater har säkert haft rätt i att den är onödigt dyr. Det finns nämligen flera hungriga profitörer på sjukförsäkringen – atllt från försäkringsbolagen själva till de vinstdrivande sjukhusen. Det förekommer bluffdiagnoser och försäkringsbedrägerier. Men mot detta hjälper ingen klassisk högerpolitik Och då återstår ju bara att ställa de fattigaste utan försäkringsskydd. Vilket inte heller är bra – ur valtaktiskt synpunkt.

    Inte undra på att man nu har börjat ropa efter ”blocköverskridande samarbete” även i USA.

  2. Anders

    Jaha vi ska alla ha sjukvård finansierad vi skattsedeln.

    Med andra ord lika för alla tycker du Lennart, jag skulle vara mycket förvånad om inte du har haft sjukvårdsförsäkring betald av kommunen, kommunen det är vi det, då är det ju inte på lika villkor.

    Rätt ska vara rätt.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har inte haft någon privat sjukförsäkring varken betald av kommunen eller mig själv

      • Bertil

        Det ska du hedrad för det visar en socialistisk attityd.
        Gemenskapen och det kollektiva ska vi
        Värna . Med en stor gemensam sektor så blir vi alla rika.
        Även om vissa i sin privatekonomi är fattiga som kyrkråttor så finns alltid den gemensamma rikedomen kvar där de får sim sjukvård äldreomsorg och skola för de ev barn de har. Rikedomen i det gemensamma är mer värt än sen privata rikedomen. Sen slösas ofta bort i materiella ting men när du blir sjuk eller gammal då finns tryggheten i en gemensam välfärd där vi alla är berikade.

        Tyvärr glömmer allt för många hur rika vi är i en gemenskap. Att skapa klassklyftor minska vår gemensamma sektor tär på oss även socialt vi känner inte igen oss när vi är rika och möter fattiga och fattiga känner inte igen sig själva när de möter rika och blir spottade på.
        Människan är en social varelse likt renar
        Vi vill umgås i flockar och bemöta likställda. När vi inte känner igen motparten då skapas misstankar som sedan i set stora slutar med krig.

  3. Krister

    Eftersom jag har regelbunden kontakt med USA så vet jag att de
    jag känner där har sjukförsäkring så länge de har en anställning.
    Det verkar vara det vanligaste. Utan anställning, ingen försäkring.
    Däremot finns det en grundläggande sjukvård vid ”olycksfall”.

    • Bertil

      USA skapar en sjuk värld.
      I USA unnar man inte ens arbetande folk en vettig semester dåliga löner som inte går leva på. Sjukförsäkring som inte är värd namnet. Klart många länder skulle se USA jämnat med marken .
      Den kontinent som verkligen fick chansen bygga en harmonisk värld är den kontinent där man utrotat en hel kontinents urbefolkning dessutom behandlar man sitt eget folk värre än vad vi behandlar djur.

      Jag föredrar hellre vad Castro gjorde för sitt folk än vad USA åstadkommit för sitt folk, jämlikheten och klassklyftorna var och är mindre på Cuba än i USA ändå åker amerikanare till Cuba för att få sjukvård . Sjukt så det förslår.

      Samtidigt skriver hockeyspelare flera hundra miljoner kronors kontrakt i USA samtidigt som rika har så mycket pengar så även om de tokhandlade varje dag skulle de kunna leva i 10 000 år innan allt vore förbrukat.

      Hur länge håller detta vansinne.
      Sverige är på väg åt samma håll vissa tar för sig allt medan andra föreslås ska få sänkta trösklar.

      Läste det senaste där mångmiljardärer får bidrag med flera miljoner sen gnäller samma klientel på arbetslösa och tiggare att de har råd med en mobil.

      Klart kriminalitet av de som drabbas av dessa enorma orättvisor ser kriminalitet som rätt.

      Det är inte mer fel än när pingviner bygger sina bon och tar stenar från varann.

      Att vissa skuldbelägger fattiga sätter lagar som passar rika gör att lagen är
      Bara en produkt som många skrattar åt.
      Lagen är ett skämt som gynnar de som tagit för sig.

      Jag tror inte detta vansinne till girighet nånsin kommer brytas även om en atombomb förintar nära på alla så kommer de som är kvar ändå slåss och där den starke tar allt medan den svaga
      Får svälta till döds.

      Människan är jordens hemskaste och värsta varelse vi är de enda på vår jord som kan ta död på allt liv på vår egen planet.

  4. Bertil

    Bra skrivet Holmlund jag håller med.
    Nicklas har samma tag som värsta högern segregera folk och att de som inte har råd med försäkring ska undantas.
    Gör tvärtom lägg skatt på de som ständigt höjer sina löner ärver rikedomar och kort sagt inte skattar på finansiella instrument.-
    Vi behöver mera Castro och mindre Trump.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.