Dollarn rasar och det beror på Donald Trump enligt analytiker

Dollarn blir billigare och billigare. Med andra ord blir den mindre och mindre värd.Den amerikanska dollarn har rasat de senaste dagarna, men enligt analytiker som CNBC pratat med beror det inte främst på fredagens svaga tillväxtsiffror.

Det beror på Donald Trump menar man. Han har inte tillfredsställt marknaden då han inte genomfört vad han lovat I finanspolitiska projekt. Den förväntade stimulansen med skattesänkningar och satsningar på infrakturen har man inte sett röken av. I går måndag hade dollarn sin lägsta nivå sedan presidentvalet 8:30 var priset i svenska kronor i går (måndag)

3 kommentarer

  1. Bertil

    Vi får se vart Dollarn är på väg. Men den ligger i ett ”kritiskt” läge. sjunker den under 8 kr kan den falla drastiskt ända ner till 7.50 och sedan vidare ner under 7.kr.

    Det i sin tur kan påverka aktiemarknaden och ge den chock som helt plötsligt skapar ett aktiefall som världen aldrig skådat.

    Att Trump blir beskylld för detta ser jag som självklart och därmed kan han även fällas
    och bytas ut.
    Det blir intressant se fortsättningen i höst om USA som med sin relativt starka aktiemarknad
    och valuta kommer knäckas.

  2. David

    Många tycker ju att dollarn varit övervärderad så att den på sikt kommer att falla är helt naturligt.
    Många väntar också på en kommande börskrasch så det är ju inte otroligt att det kommer att bli så, oavsett vem som är president. Det handlar inte bara om att man inte lever upp till marknadens förväntningar. En liten rörelse nedåt kan förstärkas av att valutaspekulanterna vill ta hem sina vinster eftersom alla vet att dollarn inte kan fortsätta stiga i all oändlighet. Sedan blir det bara en fråga om hur mycket dollarn sjunker innan marknaden stabiliserar sig.

    Men det är ju inte bara nackdelar. En sjunkande dollar kan ju också sätta fart på den amerikanska ekonomin. Trump vill ju öka exporten och då går det inte att ha en dollar som är för dyr så mycket tyder på att det här kanske är en del av Trumps plan trots allt.

  3. Nils Lindholm

    Då Sverige gick dåligt så devalverades valutan ,
    Palme Feldt gjorde väl 2st som resulterade i runt 25-30% för att stärka exportindustrin.
    Finanskrisen klarade vi genom att vi devalverade i ett halvår mot dollarn runt 1/4-del EURO:n 1/3-del eller om det var tvärtom.
    Exportindustrin gick som tåget.
    Problemet för USA är bara att dom har stor utlandsskuld.
    Kollar man på 10-år så ska nog $ ligga runt 7-spänn.
    2009 rusade den mot 10-spänn för att nån månad gå ner 2-spänn för att 2-år senare ligga neråt 6kr

    Sjunker den under 7-spänn så får nog Sverige problem, vilket ju är Trumph:s mening, att stärka USA:s industri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.