Alliansen hotar med lagstiftning om lönerna

Alliansen hotar med lagstiftning om lönerna. Nu beter de sig som extremkommunisterna nämligen att de ska föra en statlig lönepolitik och lagstifta om sänkta ingångslöner för nyanlända och för de som inte har gymnasieutbildning.

Det är alliansen som försämrade gymnasieutbildningen så att alla linjer inte var berättigande för eleverna att söka in på universitet och högskolor. För de som skulle gå vissa yrkeslinjer gav detta brist på kunskaper hos elever när de var färdiga med sin utbildning.

Näringslivet var emot att gymnasieutbildningarna försämrades. Nu vill man lagstifta och därmed införa en statlig lönepolitik. De vill slå sönder den svenska modellen där parterna på arbetsmarknaden har tagit det ansvaret. Något sådant var otänkbart under Fredrik Reinfeldts ledning, och resultatet blir att förtroendet för moderatledaren sjunker vilket inte jag har något emot

2 kommentarer

  1. Micke

    Politiker höjda löner för lärare det så kallade lärarlyftet var början på detta. Nu vill politikerna höja polislönerna. Sköterskelönerna likaså.

    När ska detta sluta?

    Politikerna ska inte lägga sig i arbetsmarknadens parters arbete som de gör nu.

    Att nämna alliansen särskilt är att kasta sten i glashus då Socialdemokraterna och MP gör likadant.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Löner och anställningsvillkoer är en sak för arbetsmarknadens parter. Sedan måste man se till att man får ut det man vill. De som gör som liberalerna vill att staten ska ta över skolan kan bara konstatera att under lång tid så har polislönerna inte följt med i utvecklingen, och inte heller många andra yrken som faller under statens avtal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.