Företagsledare har ett helvete i USA

Företagsledare har ett helvete i USA. Turbulensen kring Donald Trump har gjort amerikanska företagsledares liv till ett helvete, skriver Bloomberg.
”Vd:ns liv har politiserats, säger Charles Elson på John L. Weinberg Center for Corporate Governance.
I veckan har flera toppchefer lämnat Trumps ekonomiska råd som en reaktion på att presidenten inte bemötte våldet i Charlottesville genom att fördöma högerextremism och nynazism. Nu har Donald Trump upplöst detta råd då de inte gjort som Trump velat. Han verkar tro att han får göra som han vill.

Historien har blottat en spricka inom det amerikanska näringslivet, menar Rick Claypool på tankesmedjan Public Citizen. Å ena sidan finns en ovilja inom vissa delar av näringslivet att accocieras med Trump och hans politik. Å andra sidan finns en utbred rädsla för att företagen kommer att förlora om de inte sitter med vid Trumps förhandlingsbord. Men dessa företag vill göra affärer även med resten av världen men att bli sammanblandad med en president som inte lyckats bra med sina anställningar kan inte vara någon som helst merit och det verkar inte heller bli någon klarhet som handlar om Rysslands inblandning i amerikanska valet.

De handelshinder som drivits igenom mot Ryssland kan inte gynna de som vill göra affärer. Det kan inte heller gynna affärerna det ordkrig som pågår med Nordkorea där atomvapen florerar i diskussionen. En konflikt med Nordkorea kommer definitivt inte vara till någon fördel för handeln med Kina och även där vill han syna handeln med Kina. USA har väl forfarande stora skulder till Kina. Undra på att företagare lämnat hans ekonomiska vilket gav effekten blev att det upplöstes. Kritiken på Donalds Trumps uttalanden har gjort att flera av hans närmaste medarbetare nu öppet kritiserar honom för hans uttalande.

Donald Trumps topprådgivare Steve Bannon säger i en intervju med den vänsterinriktade sajten the American Prospect att USA befinner sig i ett ekonomiskt krig med Kina. Det eskalerande ordkriget med Nordkorea är enligt Bannon bara ett stickspår. Det finns de som tror att Bannon har kort tid kvar på sin post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.