Nu fick Trumps chefsstrateg Bannon kicken

Nu fick Trumps chefsstrateg Bannon kicken. De många väntat på har varit att chefsstrategen Steve Bannon sparken. Det gav resultatet att börserna steg lite. Steve Bannon återvänder till den högerpopulistiska sajten Breitbart. Han blir styrelseordförande och det var han före han anställdes av Trump. Bannon säger att han Trump inte alla är ovänner och säger till Blomberg ”Låt mig reda ut vissa missförstånd: Jag lämnar Vita huset och drar ut i krig för Trump emot hans motståndare på Capitol Hill, i medierna och i USA:s näringsliv.

Man förstår utifrån det som hänt att Donald Trump tillhör de riktigt högerextrema krafterna och det visar också Bannon i sina uttalanden. Nu har han lagt ned sina två näringslivsråd då folk från näringslivet inte vill förknippas med en president som inte tar avstånd från extremhögern. Trumps beslut att sparka chefsstrategen Steve Bannon har väckt stor ilska i delar av USA:s höger, skriver The Hill. Bannon är en förgrundsgestalt inom den så kallade alt-rightrörelsen, ett paraplynamn för högerextrema rörelser som förfäktar idéer om vit överhöghet.

Trumps uttalanden efter demonstrationerna i Charlottesville i Virginia  där en bilist med nazistsympatier körde ihjäl en kvinna och skadade flera andra  har fått presidentens kulturråd att avgå.
I ett brev till Trumps rådgivare till klargör de att de inte stillatigande kan se på utan att säga ifrån mot dina ord och handlingar . Om vi ignorerar din hatiska retorik  blir vi delaktiga, skriver medlemmarna i rådet vidare. Även Röda korset har ställt in arrangemang som skulle ske tillsammans med honom.

Det går inte en dag utan att man får höra vilken sorts människa han är. Frågan är hur mycket han hinner ställa till med innan han försvinner från presidentskapet. Han kan inte ha stärkt sin ställning efter sina uttalanden i Charlottesville. Han visar inte ett dugg ånger för det han sagt.

En kommentar

  1. Micke

    Trump är mest troligt en psykopat –

    Citat- ”Antisocial personlighetsstörning eller Psykopati är vanlig. Uppvisar oförmåga att anpassa sig till lagar och normer- trots förutsägbara konsekvenser. De visar bristande respekt gentemot andra och dålig inlevelse i andras villkor, frekventa lögner för att själv gynnas, visar ej ånger eller skuld, klarar dåligt att stå ut med enformighet, är ofta impulsiv med svag impulskontroll och hamnar ofta i bråk och konflikter. Kan däremellan vara socialt polerad och trevlig. Slutar ofta med kriminalitet och missbruk.” – slut citat.

    http://www.privatmedicin.se/medicinboken/psykiska-sjukdomar-och-symtom/personlighetsstorning/

    Karln är sjuk och att sätta en sådan personlighet på Presidentposten I USA säger det mesta om deras demokratiska system. Man köper presidentposten i USA, de med små medel gör sig ej besvär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.