Nu håller Döda havet på att dö

Nu håller Döda havet på att dö. Det visades i ett TV reportage i fredags. Det är sjävklart en stor naturkatastrof när vattennivån sjunker med en meter om året och landskapet förändras helt och snabbt. Jag har själv varit på besök och badat där 1969 när jag gjorde FN tjänst på Cypern. Det sved i småsår av det salta vattnet och man flöt som en kork.

När vattnet försvinner undermineras marken och slukhål bildas. Döda Havet har bara Jordenfloden som tillför vatten och det har idag inget vatten som en flod ska ha utan är mera som en bäck. Vattnet får inte rinna till havet utan det används till olika bevattningsanläggningar. Varmt är det i området och torrt och salt i öknen. Det här betyder med säkerhet att snart finns det inget Döda hav utan det är dött.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>