I Finland talar man från vilket land som brottslingar kommer

I Finland talar man från vilket land som brottslingar kommer. Nu har man kommit till den slutsatsen att dådet i Åbo utreds som en terrorattack och att den som är misstänkt är en marockansk medborgare

Offren ska ha valts ut slumpmässigt och de som mördats är två kvinnor och är finländska medborgare. Man har gripit ytterligare 4 personer, och även de är marockanska medborgare. En person är efterlyst internationellt och man tror att han är farlig.

Polisen går inte in detaljerat på varför det är ett terrorbrott, men att det beror på hur den misstänkte
uppträdde före dådet. Men polisen säger att han valde ut kvinnor då ytterligare 6 skadade är kvinnor och 2 är män som skulle hjälpa de kvinnor som attackerades. Mannen kom till Finland 2016 och har varit med i en asylprocess, men polisen vill inte gå in på några detaljer. Han har dock inte velat svara på polisens frågor. Polisen lyckades gripa honom efter att man sköt ett skott i låret på honom.

9 kommentarer

  1. O Lindström

    Detta var troligtvis det enda vettiga Du nu påstår om att Finland talar om var ifrån brottslingar kommer !
    Här i vårt land så får man inte tala klarspråk, utan här ska man endast säga en svensk medborgare ?
    Tala klarspråk så kanske dessa gangster från inflyttade medborgare börjar fundera på hur en ärlig och
    präktig person ska leva i ett samhälle eller stad i Sverige !
    Dessutom ska allt dödande med knivar och skjutvapen vara livstidsdom på !

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag kommentera inte allt vad du skrivet men för mig handlar demokrati om man ska säga sanningen inte minst när det är under utredning av polisen.

  2. Ulf Parde

    Jag tänkte också på att man i Finland var tydlig med att säga varifrån gärningsmannen kom. Jag håller med dig, Lennart. Bra att du tar upp det. Men bl. a. dina kompisar i den Socialdemokratiska regeringen vill ju inte att man säger det – så ta upp det här med dem också!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Varför ska man mörka detta oavsett vilket brott det rör sig om. i en dagen saka man vara öppen i den andra får man inte säga något. Jag vet mycket väl att man får inte säga som det är i alla fall inte för VK. Det tycker jag är för djävligt

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Svaret är ett entydligt nej. Skulle inte i min vildaste fantasi aldrig kunna vilja ha göra med ett parti som har sina rötter i främlingsfientlighet och till och med i nazisterna

  3. Olle

    Hade vi avhyst denna kille när han bodde i Malå hade detta kanske inte hänt, men vi fattade bara beslutet och sket i att avhysa honom till sitt hemland . Finns ett ruskigt stort antal med avhysningsbeslut hängande över sig i Sverige som håller sig undan. Hur livnär sig dessa, genom brott eller ?? Jag vet inte kan bara gissa !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.