Donald Trump öppnar för främlingsfientlighet

Donald Trump öppnar för främlingsfientlighet. Han agerar för att främlingsfientligheten ska öka och han agerar aktivt för detta genom att benåda sheriffen Joe Arpaio. Den sheriffen är dömd i domstol för att han trotsat domstolen och inte upphört med vad som kallas rasprofilering. Det är fruktansvärt att USA,s president på detta sätt går in i ett enskilt ärende i en domstol. Det finns två artiklar i Omni som jag lägger ut här. Läs men bli inte förskräckt men att USA fått en president som gör på detta sätt är mycket märkligt. Så här ser de två artiklarna i Omni ut

SHERIFFBENÅDNINGEN
Att president Donald Trump har benådat den kontroversiella sheriffen Joe Arpaio, som dömts för att ha trotsat en domstolsorder om att upphöra med så kallad rasprofilering, kommer att älskas av presidentens väljarbas . Det säger Fox News politiske kommentator Ed Henry. Och tillägger att det kommer chocka etablissemanget i Washington.

I en ledare i The Economists ifrågasätts Trumps beslut. Skribenten menar att den underliggande idén med presidentens möjlighet att benåda dömda brottslingar är att mildra de hårda som kan följa av rättsstatens principer. Men att benåda en sheriff för att han, i patrioternas  perspektiv, inte gjorde något fel är inte en nådehandling. Det är att i smyg upphäva  den amerikanska maktdelningsprincipen, menar ledarskribenten.

DN:s Martin Gelin menar att sheriff Joe Arpaios arbete i Phoenix skapade grundplåten för Donald Trumps auktoritära vision . Arpaio lät arrestera papperslösa och skapa stora fångläger, som han skämtsamt kallade koncentrationsläger . Att han nu benådas är ytterligare ett tecken på att Trump omfamnar öppen främlingsfientlighet , skriver Gelin. Agerandet går i linje med hur presidenten tidigare har försvarat rasister och högerextremister. Det är dags att inse att det inte bara är en politisk taktik, utan att det bygger på hans egna personliga övertygelser. 

%Ï SHERIFFBENÅDNINGEN
Redan innan den kontroversiella sheriffen Joe Arpaio var dömd frågade USA:s president Donald Trump sin justitieminister Jeff Sessions om det skulle vara möjligt att lägga ner utredningen mot honom. Det rapporterar Washington Post med hänvisning till tre källor. Trump ska ha fått beskedet att det inte vore lämpligt, och då bestämt sig för att vänta ut rättegången och i stället benåda Arpaio i efterhand.

Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders tonar ner betydelsen av Trumps fråga till justitieministern. ”Det är helt naturligt att presidenten diskuterar juridiska frågor med sina jurister. Det här fallet är inte annorlunda” Men Robert Bauer, en tidigare rådgivare i Vita Huset under Barack Obamas tid som president håller inte med. Han säger att benådningen var Trumps sätt att göra vad han ville göra från början, och stänga utredningen. ”När han inte kunde göra det på det ena sättet gjorde han det på det andra. Det här är ännu ett exempel på hur långt ifrån en vanlig benådning det här är”
Slut citat

Håll med om man måste verkligen ifrågasätta vad Trump är ute efter i ett land som har så många etniska grupper. Fortsätter han så här bäddar han för att den kan bli en riska att USA är på väg tillbaka till tider med raskravaller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.