KD är ett parti på yttersta högerkanten

KD är ett parti på yttersta högerkanten. Det har de blivit sedan Ebba Bush Thor tillträdde som partiledare och det kanske inte är så underligt med sin bakgrund i Livets ord. Hon har tidigare och upprepar att hon ska kunna leda Sverige med stöd av Sverigedemokraterna. Inte heller så märkligt att hon kan styra med hjälp av ett parti som har alla sina rötter i främlingsfientlighet och hos Nazismen även om de gör allt för att mörka detta. Men i många andra länder så ligger de kristdemokratiska partierna som nära extremhögern.

Hon har satt i morse i SVT,s morgonstudie att hon är beredd att ta makten med hjälp av SD och säger att hon inte vill förhandla med dem. För att få makten måste man självklart förhandla om makten. Är hon så korkad att hon tror att det största högerpartiet ska ge bort makten utan att få något av det. De har en agenda från SD när det gäller politikens innehåll så det så. Ebba och KD har under fyra 4% av väljarna bakom sig och Sverigedemokraterna har nästa 5 gånger mer. Är det någon son tror att Jimmy Åkesson skulle vara utan inflytande mot att KD skulle få det.

Naiviteten kom till sin rätt när hon säger varför ska vi ge bort makt till en femte part i onödan. Jag frågar mig om hon verkligen har partiet med sig i sina uttalanden och jag har många vänner som är KDare så jag ska fråga dem. Anna Kinberg Batra öppnade för att regera med SD:s stöd och bjuda in dem till samtal i vissa frågor. Det blev slutet för henne som partiledare och hon fick gå. M:s nya partiledare som blir Ulf Kristersson vill inte förhandla med SD men har inte uteslutit att ta makten med stöd av dem. Tror även han att Sverigedemokraterna ger bort makten utan att få något och då måste man förhandla.

Jimmy Åkesson vill ha makt över politikens innehåll och det är därför man har bildat partiet. Sverigedemokraterna är största parti på högerkanten. Allianspartierna C och L har dock helt uteslutit saken. Jag tror också att de kommer att stå fast vid detta i alla fall centerpartiet. Tänk hur förändrad alliansen blev när han slutade och jag är övertygad om att visste att det skulle komma krav inifrån moderaterna att styra med stöd av SD och då avgick han när han såg valresultatet. Han valde också att inte attackera den svenska modellen även om han drev klassisk högerpolitik när det gällde att ta från de fattiga välfärd och sänka skatter för de som har så att de klarar sig i alla väder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>