Boräntorna på tapeten igen och varning för en fördubbling

Nu varnas det för boräntorna. Många bedömare tror att tiden med låga räntor är på väg att gå över. Den som har höga bolån bör räkna med ett större omslag i privatekonomin redan innan Riksbanken höjer räntan. Det varnar experter i SvD Näringslivs ”räntepanel”. Ja så kommer det säkert att bli för bankerna kommer att höja räntorna före riksbanken och så funderar regeringen på större krav på amorteringar.

Cecilia Hermansson på KTH inom Bank och finans tror att inom några år är det troligt att bolåneräntorna är dubbelt så höga som idag och det har hon sagt SvD. Jag är också helt övertygad om att räntorna stiger och enligt EU är privatskulderna alldeles för stora och har uppmanat regeringen att vidta åtgärder. Risken för en bostadsbubbla finns om räntorna stiger för bostadsprisernas utveckling är allt annat än sund. Bankerna har lånat ut för mycket till många som inte har råd att bo kvar om tex räntorna bara fördubblas.

En kommentar

  1. Michael Rönnlund

    Med fördubblade räntor kommer kostnaden för ränteavdragen bli över 60 miljarder årligen.

    Magdalena Andersson (S) tycker det är helt ok med sådana subventioner till rika villaägare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>