Nu är verkligen arbetslösheten rekordlåg. Bra politik ger det

Arbetslösheten är nu rekordlåg. Regeringens politik mot arbetslösheten har verkligen varit lyckad. Den är nu så låg som 3,9 % bland de inrikesfödda den lägsta sedan augusti 2008. .

Annika Sundén är analyschef på Arbetsförmedlingen: ”Arbetslösheten bland inrikes födda är nu nere på rekordlåga nivåer, i synnerhet bland dem som har minst en gymnasieutbildning och är över 25 år. Här är den lediga arbetskraften nästan helt uttömd, säger hon. Bland utrikes födda ligger dock arbetslöshetsnivån på 22 procent vilket är för högt

En kommentar

  1. Olle

    Man måste väl titta på totalen som ligger på 7,2% 14 augusti. Nu tittar du bara på inrikesfödda. Du bör nog ta med utrikesfödda som blivit Svenskar också. Det gjorde S under alliansens tid . Allt går att förvränga med statistik.Jag var på ett möte där Löfven talade och han tog med totalen och hamnade då 2013 på 7,9% .Det är konjunkturläget som är högt inte gör politiken så mycket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>