Avsteg för IT säkerheten gjordes under Alliansen

Avsteg för IT säkerheten gjordes under Alliansen. Det visar dokument som Dagens Nyheter tagit del av. Det finns att läsa på nätet i DN.se jag lägger ut två artiklar från Omni som pekar på detta. Det var då precis som jag att att detta måste ha skett under alliansens tid för då gjordes upphandlingen. Här kommer först den senaste artikeln från Omni och sedan tidigare
%Ï RÖJDA UPPGIFTERNA
Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör Jacob Gramenius lämnar sin post sedan Dagens Nyheter presenterat uppgifter om att han godkände avsteg från reglerna för it-säkerhet redan sommaren 2014.
Avsteg gjordes därmed redan under den förra borgerliga regeringen, när Catharina Elmsäter-Svärd (M) var infrastrukturminister med ansvar för myndigheten. Och det var innan den numera sparkade generaldirektören Maria Ågren hade tillträtt. Uppgifterna om avstegen finns i handlingar som DN har tagit del av

Första artikeln

%Ï RÖJDA UPPGIFTERNA Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör, Jacob Gramenius, avgår, rapporterar Dagens Nyheter. 
Det efter att tidningen ställt frågor till myndigheten om att Gramenius redan år 2014 ska ha fattat beslut om att frångå de regler som fanns för hantering av it-säkerhet i samband med bytet av datorsystemet som lagrar fordonsägarregister samt körkortinnehavare, skriver tidningen.
Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör vid Transportstyrelsen, säger till DN att han har haft ett samtal  med Gramenius och att den ställföreträdande generaldirektören själv beslutat att lämna sin post, eftersom de nya uppgifterna kan påverka hans och ledningens förtroende.

Slut citat från Omni. Det här visar med all tydlighet att alliansen förivrade sig när man börja kräva misstroende med mera innan man hunnit granska ärendet. Jimmy Åkesson visar och att han agerar mot bättre vetande. Jag tycker det är bra gjort av DN men varför la man inte alla papper på bordet direkt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>