Nya FN-sanktioner mot Nordkorea

Nya FN-sanktioner mot Nordkorea. Natten mot tisdag fattade FN,s säkerhetsråd sanktioner mot Nordkorea. Alla var med på detta även Kina och Ryssland även om kommentarerna efteråt visade på att man tyckte det var väl hårda och att det behövs mera samtal. Det är USA som tagit fram sanktionerna och de förbjuder textilexport och begränsar bland annat importen av råolja, enligt Reuters.

”Vi har fått nog av att försöka få Nordkorea att göra det rätta, vi agerar nu för att hindra Nordkorea från att göra fel, säger USA:s. FN-ambassadör Nikki Haley. Sanktionerna har tillkommit för att Nordkorea nyss genomfört en sjätte kärnvapensprängning.

Före omröstningen kom hot från Nordkorea om skärpta FN-sanktioner. Det gick ut på att USA kommer att få betala vad det kostar och att åtgärderna kommer att åsamka USA den värsta smärtan och lidandet.

Nordkorea kom till efter andra världskriget och Japans ockupation. Nordkorea är att folkrikt land och 2008 beräknade man att det bodde 24 miljoner i landet. Det är ju en kommunistisk diktatur där vanligt folk lever under hårt förtryck. I söder blev det Sydkorea en nationalistisk stat och början på 50 talet rådde det krig mellan staterna som inte är avslutat. Folket i Nordkorea lever som sagt under hårt förtryck. Visst blir det ännu mer lidande för folket i landet som knappt får veta hur det ser ut i världen utanför Nordkorea. Världen måste satsa krafter på att få bort diktaturen och ge folk demokrati och frihet. Jag är rädd för sanktioner som nu beslutats försvårar en demokratisk utveckling. Det vore inte fel om FN försökte med att ena Nord och Sydkorea. Det gick att förena Öst och Västtyskland så vi borde det gå även i Korea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>